27-06-2024 - Nieuws, Wielrenblad

ASSOS “Made in Future” wielershirt gelanceerd

ASSOS of Switzerland is trots om de lancering van een nieuwe, verheven stijl binnen het aero-fit portfolio aan te kondigen: de EQUIPE en DYORA RS “MADE-IN-FUTURE” jerseys. Deze speciale collectie combineert perfect het erfgoed van het merk met een eigentijds design.

Het concept achter ASSOS “Made in Future” was om het ASSOS-merk op een modernere en vooruitstrevende manier te presenteren. Om dit te bereiken, hebben we gebruikgemaakt van een grafische taal genaamd Hype Type, gekenmerkt door futuristische lettertypen die misschien niet onmiddellijk leesbaar zijn, maar een frisse en unieke esthetiek bieden. Daarnaast hebben we enkele belangrijke logo’s en concepten die centraal staan in ASSOS of Switzerland opnieuw geïnterpreteerd.

Het acroniem AOS staat voor ASSOS of Switzerland, en het grafische element op de achterkant van de jerseys toont 13 ‘a’s, wat symbool staat voor een soort tijdportaal. Het getal 13 is een geluksgetal voor ASSOS, en we geven over het algemeen de voorkeur aan oneven getallen in onze ontwerpen. Het getal 76, prominent aanwezig in de ontwerpen, markeert het jaar waarin ASSOS werd opgericht.

“We hebben deze drie jerseys in verschillende kleuren gemaakt, maar elk bevat elementen die ze met elkaar verbinden,” zegt Daniele Capoluongo van ASSOS Creative Lab. “Dit zorgt ervoor dat, of ze nu als een op zichzelf staande jersey worden bekeken of samen met de andere twee jerseys, de kleuren elkaar aanvullen en resoneren met de andere producten.”

Het platform voor deze drie jerseys is de EQUIPE RS, een racejersey die favoriet is bij professionele atleten, wat de verbinding met het DNA van ASSOS verder versterkt. De ontwerpen combineren het erfgoed en de technische expertise van het merk met een eigentijdse stijl.

Innovatie en Vakmanschap

De “Made in Future” collectie is een bewijs van de toewijding van ASSOS aan innovatie, terwijl het tegelijkertijd eer betoont aan zijn rijke geschiedenis. Elke jersey is zorgvuldig vervaardigd om te voldoen aan de hoge normen die atleten en wielerliefhebbers van ASSOS verwachten, en biedt zowel prestaties als een vooruitstrevend ontwerp.

De jerseys worden voor het eerst getoond op het BECYCLE by Pittimagine evenement in Florence van 26 tot 28 juni, gelijktijdig met het Grand Depart van de Tour de France vanuit Italië, en zullen vanaf 18 juli beschikbaar zijn op de website van ASSOS en in winkels.

 van