26-10-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Assos ontwikkelt de eerste beschermingsgerichtheid winterbroek met de MILLE GT GTO C2

Onze pluche inzet, laag volume isolatie en gerichte bescherming vormen samen de definitieve regular fit winterbroek met bretels voor de training van de wielrenner in de meest uitdagende koude weersomstandigheden.

De MILLE GT GTO C2 vertegenwoordigt de eerste beschermingsgerichte winterbroek met bretels, die een nieuwe standaard zet voor de zwaarste winters.

Om de eerste beschermingsgerichte winterbroek met bretels te ontwikkelen, hebben we onze IMPACTOR-constructie ontwikkeld met een twee-laags systeem dat zich richt op de heuppanelen. Ten eerste hebben we ons duurzame ripstop dyneRope-textiel overgenomen van onze offroad-uitrusting verzameling. Ten tweede hebben we onze verwijderbare impactPads opnieuw ontworpen met een flexibeler, ademend ontwerp. Het resultaat is een ingebouwde slijtvastheid, schokbescherming en wrijvingsloos ASSOS-comfort dat ervoor zorgt dat je voorbereid bent op de meest winterse uitdagende omgevingen.

Deze Assos is het winterse neusje van de zalm. Boordevol technieken, te veel om hier op te noemen, maar het meest opvallend zijn de uitneembare ‘impactPads’, die je beschermen in het geval van een glij- en valpartij. Ook de zeem zit boordevol technieken, waaronder de ‘sunDeck superlight’, een voorgevormde cup die moeten zorgen dat de edele delen warm blijven bij maximale ventilatie. Gruwelijk veel geld, maar maximale zekerheid dat je de winter ongeschonden doorkomt.

MILLE GTO winterbroek met bretels C2

Het belangrijkste textiel is onze beproefde OSMOS Heavy, die met zijn geborstelde, naar de huid gerichte zijde zorgt voor maximale isolatie. De blasenSchutz voorpaneel is gemaakt met OSMOS Light en een tweede overlappende laag van onze geperforeerde SPHERE Ultra Hole, waar “microgaatjes” in onze 2L softshell met rekbare membraanrug overtollige warmte afvoeren, met behoud van extra bescherming tegen koude wind en opspattend water.

Constructie/pasvorm

De GTO-riemen en beenpanelen zijn geconstrueerd met behulp van onze rollBar en een stuk Butterfly-paneel voor bewezen stabiliteit. Elk been paneel is voorzien van onze louvreTec-constructie, die taps toeloopt naar de exacte vorm van je benen voor een op maat gemaakte compressieomslag.

Engineering
  • ImpactPad: nieuwe verwijderbare, flexibele TPU-heupkussens met een geperforeerd oppervlak om het ademend vermogen en de vrijheid te vergroten van beweging.
  • zeroWaist: de soepelste overgang tussen het lichaam en het stoffen paneel. Meer comfort met minder druk.
  • SuperFlat X-FRAME: een enkel deel van elastisch materiaal – op zichzelf gevouwen – vormt een ondersteunend X-frame dat levert beperkte verticale rek aan de achterkant.
  • WaterBarrier: onze buitenste laag van Geoprene aan de onderkant van het been stoot water af en hecht zich aan laarsjes.
Inzetstuk

MILLE GTO C2-inzetstuk: gemaakt met onze bewezen steekvrije goldenGate-zijpanelen en overal omgekeerde naden voor wrijvingsloos comfort. Het voorste gedeelte is voorzien van ons nieuwe sunDeck-superlight – opvolger van onze iconische kukuPenthouse – gemaakt van ultrazacht schuimvrij textiel om een ​​voorgevormde cup te vormen die zowel de mannelijke anatomie ondersteunt als bevordert maximale ventilatie. Het inzetstuk introduceert ons twin21-systeem dat bestaat uit drie afzonderlijke lagen:

  • microShock: 11 mm lichtgewicht schuim vormt de basis van het inzetstuk en vertrouwt op zijn bewezen schokabsorberende samenstelling.
  • filterFoam: 10 mm matrixschuim met een lagere dichtheid is ingeklemd tussen de microShock en 3D-wafel om volledig te absorberen microvibraties. Open celstructuur voert overtollig vocht af.
  • 3D-wafel: dit gepatenteerde, 3-laags geperforeerde schuim dat op de huid ligt, verhoogt het ademend vermogen en elimineert overtollig gewicht.

Deze nieuwe Assos wielerbroek is nu beschikbaar op Assos.com.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van