01-02-2022 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Assos Superléger – Review

Een speciaal kitje voor extreem hete omstandigheden dat in de herfst gepresenteerd wordt? Jazeker, want we zitten midden in het indoorseizoen. Om je zweetsessies zo luchtig mogelijk te maken kwam Assos met de Superléger-serie, bestaande uit een bibshort, een short sleeve skin layer, een paar sokken en (natuurlijk) een set zweetbandjes.

Assos

Divers inzetbaar

De set is bedoeld voor zowel indoortrainen als voor wedstrijdgebruik bij extreme temperaturen. Om die reden is de kleding ook zo licht van gewicht als mogelijk. Voor hete ritten in de zon was wit misschien een betere kleur geweest, maar vermoedelijk ligt voor Assos de nadruk op indoor, waar zweetvlekken op de loer liggen. 

Praktisch en licht

De bibshort is met 120 gram inderdaad vederlicht. De gebruikte materialen hebben een zeer open structuur, zelfs door de schouderbanden kan je heen kijken. Knap is dat hij helemaal niet als een niemendalletje voelt: er zit een stevige compressie in de broek. Het shirt is gemaakt om onder de bibstraps gedragen te worden en heeft een zeer open structuur. Er zit een dicht paneel aan de voorzijde, zodat je met open shirt kan rijden (of een spinninglesje kan volgen) zonder halfnaakt te zijn. Een chic merkje aan de voorzijde helpt ook om je toch fatsoenlijk aangekleed te voelen. 

Als gegoten

De set als geheel zit als gegoten, het shirt geeft net als de broek flinke compressie. Dat is prettig, want juist bij grote inspanningen kan wat extra spanning op de spieren best behulpzaam zijn. Al fietsend voel je de (ventilator)wind door de set heen waaien, wat de ietwat aparte sensatie van ‘aangekleed en toch naakt’ geeft. De zeem geeft een comfort zoals je van Assos mag verwachten. Opvallend is dat deze in het midden niet gestikt is aan weerszijden, op die manier kan de naad ook niet gaan irriteren en de zeem blijft ook zo prima op zijn plek zitten. Een topset voor als je fietsen binnen net zo serieus neemt als buiten. 

Equipe RSR Bib Shorts Superléger S9 € 250,- 
SS Skin Layer Superléger € 85,- 

assos.com 


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van