27-09-2011 - Skiën, Nieuws

2012 Poeder – Atomic Bent Chetler

Dit jaar hebben we kennis kunnen maken met freeski-lijn van de Atomic. Misschien heb je de ski al voorbij zien komen in skifilms, het pro-model van Chris Benchetler is een favoriete poederski onder veel professionele skiërs.

Tijdens gebruik valt meteen op dat hij heel eenvoudig te skiën is ondanks zijn breedte. De ski wisselt makkelijk van kant, waardoor de breedte van 123 millimeter niet storend is en niet zorgt voor beperkingen. Het draaigemak wordt nog eens vergroot door de korte radius. Aan het einde van de dag tussen de boekels door skiën op weg naar dat welverdiende biertje is totaal geen probleem.

Bij het monteren van de binding raden wij aan om deze iets naar achter te monteren (bijvoorbeeld min 3). Wanneer de Bent Chetler centraal gemonteerd wordt gaat hij zoeken en trillen in harder, ongeprepareerd terrein en gooit de ski je naar voren.

Voor wie: voor iedereen die op zoek is naar een goede ski voor poeder en ongeprepareerd terrein. Laat je niet afschrikken door het uiterlijk en de breedte van de ski, je zult verbaasd staan over de mogelijkheden.

Maten:
183 cm / 142-123-134 mm / 19.0 m
192 cm / 146-123-137 mm / 20.0 m

[youtube id=”xEqopDJ-8dY”]

 van