22-03-2011 - Skiën, Nieuws

Aurélien Ducroz wint Verbier Extreme en FWT

De beste freeriders van de wereld hebben een fantastische show neergezet toen ze hun skills mochten beproeven op een van de meest legendarische hellingen in het freeriden, de Bec des Rosses in Verbier, Zwitserland. De uitslag van dit even zou bepalen wie er tot Freeride World Champion 2011 gekroond zou worden. Voor de ogen van 7000 juichende toeschouwers lieten de deelnemers hun kunsten zien op de zeer steile, 600 meter hoge wand. Aurélien Ducroz (FRA) , Mitch Tölderer (AUT), Janette Hargin (SWE) en Anne-Flore Marxer (SUI/FRA) wisten de begeerde Freeride World Champion titel te grijpen in hun klassen.

Beeld: C. Margot, D. Daher.

Op een prachtige dag met een vers laagje poeder en bluebird reden de deelnemers hun best lijnen in een poging om zich te voegen bij het kleine rijtje van voorgaande Freeride World Champions. Voorafgaand aan dit evenement sloten de organisatoren de voor de kijker rechterkant van de helling om veiligheidsredenen. Toch wisten verschillende rijders met creatieve lijnen hun weg te vinden door het doolhof van rotsen, waarvan enkele doorgang wisten te vinden naar een hoge cliff, die de sleutel bleek voor een overwinning op dit event.

Van de vijf mannen die nog in de race waren voor de titel, was het Aurélien Ducroz uit Frankrijk die vandaag de beste lijn neerzette. Hij dropte twee gigantische cliffs in zijn verder snelle en vloeiende run op deze uitdagende wand. Zijn prestatie bleek goed genoeg om niet alleen de hoogste trede op het podium in Verbier te bestijgen, maar ook nog eens de titel van Freeride World Champion 2011 op zijn naam te schrijven. Samuel Anthamatten uit Zwitserland en Jérémy Prévost uit Frankrijk, beide debutanten op de Freeride World Tour finishten respectievelijk als tweede en derde op het overall leaderboard.

Aurélien Ducroz: “Alles ging perfect voor me vandaag. Ik was echt verrast dat niemand mijn lijn reed en dacht bij mezelf, ‘Jullie geven me het cadeau!’ Ik dropte twee grote cliffs; de tweede cliff was nog groter dan vorig jaar. Ik hou van de Bec des Rosses omdat het alles van een rijder eist en ik ben zo blij om hier de overwinning te pakken. Nu kan ik met een gerust hard aan mijn zeil seizoen beginnen”

Bron: Freeride World Tour

 

 van