29-03-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Routes koppelen in Utrecht

We hebben bij de redactie een klein probleem met plannen. Dat wil zeggen, op het moment dat we het hele team bij elkaar gesprokkeld hebben, rijders, schrijver en fotograaf, is het altijd maar afwachten wat het weer brengt. Zo hebben we al eerder eens een TransNederland moeten afbreken vanwege code oranje. Voor het avontuur dat wij ditmaal in gedachte hadden was er geen code oranje. Geen wolken aan de hemel, een prachtig zonnetje dat ons tegemoet scheen. Niks te piepen dus. Zou je denken.Echter gaf de temperatuurmeter bij het opstaan minus negen aan. An sich niet een enorm probleem, maar het kon wel eens pittig worden betreffende de 120 geplande kilometers.

Utrecht-Route-Koppelen

Gevarieerde track

De verbindingsweg naar Austerlitz en Leersum blijkt erg fraai. De overgebleven sneeuw en vorst ligt als een witte deken over het landschap, de sneeuwvrije paden meanderen er als een slang doorheen. Na wat (eigenlijk best mooie) fietspaden komen we uiteindelijk aan bij het parcours van Leersum. Het is een waar feest om weer lekker de trails op te knallen. Door de vorst blijken zelfs de ingesleten hobbels kneiterhard, zodat de toch al gevarieerde track nog meer weg heeft van een pumptrack. Werken dus, wat prettig voelt na het stilzitten op de fietspaden. Onze groepsformatie valt wel wat uiteen, waarbij met name Ritseart als een ware bordercollie voor de groep uit rijdt, om steeds op strategische punten weer op ons te wachten. De gps voert ons mooi mee, dus we kunnen ons echt focussen op de route.

[ hana-code-insert ] 'Rhenen' is not found

Het artikel is afkomstig uit Up/Down #1 2017. Wil je het gehele magazine op je gemak kunnen doorlezen, dan kun je deze bestellen via onze webshop. Of download het magazine online via onze Soul Kiosk App. Wil je voortaan elk magazine thuis op je deurmat? Dan kun je natuurlijk altijd voor het gemak abonnee worden.

 van