22-11-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Babes on Bikes kalender voor Duchenne Heroes

Een jaar lang ‘Babes on Bikes’: een unieke kalender ten bate van het goede doel Duchenne (Heroes)! Daisy Spangenberg, initiatiefnemer van deze kalender, fietst samen met haar teamgenootje Maj Brinksma al sinds 2013 mee met de mountainbiketocht Duchenne Heroes. Ze fietsen iedere dag 100 kilometer, zeven dagen lang door verschillende landen! Deze zware tocht doen ze om geld in te zamelen voor onderzoek naar een medicijn voor de spierziekte Duchenne. Daisy’s broertje Duncan heeft de ziekte van Duchenne.

Duchenne is een spierdystrofie waarbij de spieren langzaam afbreken. Vanaf zijn tiende jaar zit Daisy’s broertje al in een elektrische rolstoel. Inmiddels kan hij zijn armen niet meer gebruiken en krijgt hij ter ondersteuning via een sonde in zijn maag sondevoeding. Iedere nacht en sinds vorig jaar ook iedere middag, moet hij aan de beademing, omdat zijn ademhalingsspieren steeds zwakker worden. Uiteindelijk is Duchenne fataal omdat ook de hartspier steeds zwakker wordt…

Om zoveel mogelijk geld op te halen organiseren Duncans Helden verschillende sponsoracties. Eén van hun acties is deze kalender. Dankzij de drie voorgaande populaire edities, hebben ze ook voor 2018 weer een prachtexemplaar: iedere maand een stoere babe met haar eigen mountainbike op een speelse wijze uitgebeeld.

Duchenne Heroes heeft meerdere bekende Nederlanders als ambassadeur gehad, zoals Bart Brentjens en Rudi van Houts. Daisy zegt dat ze zeker niet zo sterk en snel is als deze kampioenen, maar door af te zien tijdens Duchenne Heroes krijgt ze wel het gevoel dat ze iets (goeds) doet voor haar broertje. Op deze manier vecht ze mee. Haar spieren herstellen wel weer. Die van Daisy’s broertje niet meer.

Samen met Duncans Helden, probeert Daisy, Duchenne de wereld uit te trappen. Jij kunt hier deel van uit maken door de kalender te bestellen!


Meer informatie over Duncans Helden is te vinden op de site van Duncans Helden.

 van