04-12-2012 - Surfen, Nieuws

Back2Basic Surf & Yoga Retreat Senegal

Tekst: Nils Elzenga

Lege line-ups, warm water en dikke bakken: welkom in de Senegalese hoofdstad Dakar. Kijk op google maps en je begrijpt waarom de stad een surfparadijs is. Dakar ligt op een driehoekig schiereiland in de Atlantische Oceaan en pakt swell uit alle richtingen. Middenin de miljoenenstad liggen vlakbij elkaar een tiental vette en gemakkelijk bereikbare surfspots. In de twee jaar dat ik hier woon heb ik me helemaal gek gesurft. In vaak vrijwel lege line-ups.


Mijn Spaanse vriendin Anna is yogalerares en organiseert regelmatig yogavakanties. Eén en één is twee, dus van 12 tot 19 januari organiseren we samen Senegals allereerste Surf & Yoga Retreat! Een ruime week vol surf op Dakars vetste spots, twee yogalessen dagelijks, uitstapjes naar mooie plekken in Dakar en omgeving, gezond eten en nog veel meer leuks.
Met ons project gaan we ook voor duurzaam toerisme en sociale verandering, via onze samenwerking met lokale projecten. Zo koken we typisch Senegalees eten met vrouwen uit de buurt van het surf camp waar we verblijven en bieden we drum- en danslessen met lokale muzikanten.

Kijk voor alle informatie en veel foto’s op de website: back2basic.es. We kijken uit naar jullie komst in januari!

 van