Back to the future: Het 150 jaar oude fietsmerk Brennabor maakt herintreden

150 jaar na de oprichting maakt Brennabor een nieuwe start. Met nieuwe modellen en grote ambities maakt het de 2021 modellen bekend. Met een moderne vormgeving zijn de fietsen klaar om te gaan.

In 1871 werd Brennabor opgericht door de broers Reichstein. In die tijd had Brennabor een onomstotelijke reputatie. De fietsen waren modern, betrouwbaar en de kwaliteit was hoog. In sommige delen van Duitsland was de naam Brennabor zelfs het synoniem voor ‘fiets’. De geschiedenis van de fietsfabrikant is zeker niet saai geweest: met twee wereldoorlogen, meer dan 6.000 medewerkers, een faillissement, fietsproductie, motorfietsen, auto’s en een onteigening. Maar de afgelopen decennia was en erg stil bij Brennabor.

Dit jaar maakt Brennabor een herintreden in de markt. De moederonderneming Hartje, bekend van merken als Victoria, Conway en Contoura, heeft gezorgd voor de mogelijkheid om in 2021 fietsen te produceren onder de naam Brennabor. Moderne fietsen met klassieke, elegante lijnen, welke gemaakt zijn voor een brede doelgroep. Uitgerust met moderne componenten van hoge kwaliteit, welke de fietsen betrouwbaar maken.

Sinds 1 oktober is de website www.brennabor.bike online. Hierop is allerlei informatie te vinden over de 17 nieuwe modellen. Naar verwachting zullen de e-bike modellen vanaf eind oktober beschikbaar komen. De reguliere fietsen, zonder ondersteuning, zullen later beschikbaar worden, dit wordt modeljaar 2022.

Met 17 fietsmodellen worden verschillende takken van de fietssport omvat, namelijk: trekking, retro en allroad SUV. Allemaal zijn ze voorzien van elektrische ondersteuning. De allroad SUV line zal het paradepaardje worden van de Brennabor familie: een hele moderne, off-road fiets, uitgerust met een zijstandaard, en dat allemaal vormgegeven in een onderscheidend jasje. Een fiets die gemaakt is om comfortabel naar je werk te fietsen, maar ook heerlijk is voor recreatief gebruik. Deze allroad SUV kan het allemaal.

“Ons doel met Brennabor is om een brede doelgroep aan te trekken met de moderne, betrouwbare en kwalitatief goede fietsen”, zo zegt woordvoerder Tristan Zerdick. “Een spannende uitdaging, een erg belangrijke taak. De toekomst van Brennabor staat pas in de kinderschoenen”.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Brennabor.

 van