21-11-2017 - Skiën, Nieuws

Baqueira Beret opent haar liften!

De hevige sneeuwval en het koude weer van de afgelopen paar weken zorgt voor goede condities voor wintersport bestemmingen. Zo zal zaterdag 18 november Baqueira Beret open gaan, met 30 kilometer aan vers geprepareerde pistes. 25 verschillende runs en een laag sneeuw van 50 centimeter op een hoogte van 2500 meter zullen ongetwijfeld zorgen voor urenlang sneeuwplezier.

Het winterseizoen is in Val d’Aran en Valls d’Àneu binnengerold. November begon met veel sneeuw en een strenge vorst, wat alleen maar goed is voor de kick-off van het wintersport seizoen. De ideale winterse conditie was voor Baqueira reden genoeg voor een vervroegde opening. Oorspronkelijk was de opening namelijk gepland in het laatste weekend van november.

Baqueira’s meest centrale deel opent alle ski liften die ze hebben, behalve ‘Pla de Baqueira’ gondel en de ‘TDS’ lift. Dat betekent dat de Bosque, Mirador, Era Cabana en Jorge Jordana TDS en de Esquirós stoeltjeslift in werking is. Ook zullen de Rabadá ski liften en de 3 magische tapijten in de beginners zone beschikbaar zijn. Deze liften bieden de mogelijkheid tot 25 routes met een totaal van 30 kilometer aan ski plezier.

De sneeuwdieptes van de pistes na de hevige sneeuwval van de laatste tijd zorgt voor een sneeuwdiepte van 40cm op 1800 meter en 50cm op 2500 meter. Dit zijn voor deze tijd van het jaar zeker geen slechte cijfers, het is meer dan genoeg om je dat heerlijke gevoel te geven van je eerste bochten in het nieuwe seizoen.

Voor de liftpassen zal een speciaal tarief gehanteerd worden, voor volwassenen €30,- en voor kinderen €20,-. Het liftstation zal doordeweeks ook gewoon openblijven, zolang het weer het toelaat. De sluitingsdatum voor dit seizoen staat gepland op 8 april 2018. De crew van het resort is hard aan het werk om nog meer pistes en liften beschikbaar te stellen voor zaterdag 25 november, dan zullen de prijzen voor het 2017-2018 seizoen €51,50 voor volwassenen en €34,- voor kinderen zijn.

De Ski Service verhuur bij Baqueira 1500 en Baqueira 1800 zullen ook open zijn en men kan nu ook ski kluisjes en schoenen huren voor het hele seizoen bij Ruda, Baqueira 1500 en Baqueira 1800.

 


Voor meer info, check de site van Baqueira!

 van