05-07-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Bas Jumelet fiets voor de Nierstichting

Het verhaal van Bas Jumelet verhaal:  
Omdat Bas van dichtbij meemaak wat nierziekten met verschillende familieleden doet heeft hij besloten een actie op te zetten om de Nierstichting en alle mensen die een nierziekte hebben een steuntje in de rug te geven. De opbrengst van de actie gaat naar de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. 

Bas Jumelet
Bas Jumelet

Bas gaat van 13 tot 20 augustus de Dutch Divide rijden om geld op te halen voor de Nierstichting. De Dutch Divide die Bas Jumelet gaat rijden is een offroad bikepacking route van 1000 km dwars door Nederland. De route begint in Nieuwe Statenzijl bij de meest noordelijke grenspaal met Duitsland en eindigt nabij Retranchement bij de meest westelijke grenspaal met België. De route gaat afwisselend over gravelwegen, singletracks, double tracks, verharde wegen en fietspaden en doorkruist maar liefst acht provincies. In de Dutch Divide zijn ook delen van meer dan 40 (!) mountainbikeroutes opgenomen. Van relatief eenvoudige routes in Zeeland tot echt uitdagend trails op de Sallandse Heuvelrug. Bas Jumelet gaat deze route in 7 dagen afleggen.  

Het is mogelijk om te doneren via de volgende link: https://actie.nierstichting.nl/actie/bas-jumelet.

De tocht van Bas Jumelet is te volgen via de Instagram en Facebook van dutch divide.
Het is ook mogelijk om als bedrijf of organisatie te sponsoren, je kunt een plekje op het wielershirt van Bas doneren. Neem hiervoor contact op met dutchdivide@outlook.com.  


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van