19-04-2021 - Nieuws

Batavus verrast 100-jarige Gerrit Scheenstra

HEERENVEEN, 16 april 2021 – Vandaag op zijn verjaardag werd de 100-jarige Gerrit verrast door fietsfabrikant Batavus. Senior Brand Manager Mirjam van Dijk stapte speciaal voor hem op de ‘E-bike of the Year 2021’, de Batavus Finez om hem thuis te verrassen. Hij ontvangt de nieuwste Batavus outfit: een vest, een polo en uiteraard een bos bloemen in de huisstijlkleuren.

Gerrit 100 jaar

We ontvingen een innemende mail van kleinzoon Gurbe Scheenstra, aldus Mirjam van Dijk. Zijn kleinzoon wil deze mijlpaal graag corona-proof vieren en zijn opa overladen met mooie herinneringen uit zijn leven. Werken voor Batavus is één van deze dierbare herinneringen. Opa Gerrit is er trots op dat hij 37 jaar voor Batavus heeft gewerkt. Kleinzoon Gurbe heeft zelfs leren wielrennen op zijn oude Batavus.

Gerrit heeft zijn hele leven gefietst. Fietsen is belangrijk in zijn leven. In 2019 ontving hij een onderscheiding ‘de Gouden Trapper’ door voormalig Minister Cora van Nieuwenhuizen. Deze prijs wordt toegekend aan de oudste, actieve fietser van Nederland die kan aantonen nog regelmatig gebruik te maken van de fiets.

Over Batavus

Batavus is al meer dan 115 jaar één van de grootste Nederlandse fietsfabrikanten met een passie voor het ontwikkelen en produceren van kwaliteitsfietsen voor een breed en internationaal publiek. Deze passie komt tot uiting in het continu bedenken van slimme en bruikbare technische innovaties die fietsen veiliger en comfortabeler maken. Batavus is bovendien milieubewust met een uniek, eco-vriendelijk lakprocedé in de eigen lakkerij in Heerenveen. Kijk voor meer informatie op www.batavus.nl.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van