20-07-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Bauke Mollema wordt in het zonnetje gezet

Bauke Mollema wordt op zondag 6 augustus gehuldigd op de Grote Markt tijdens de Bauke Mollema Tocht. De 30-jarige Groninger schreef geschiedenis door een etappe in de Tour de France te winnen. In Groningen zijn ze apetrots op de prestatie van de wielrenner en daarom wordt Mollema in het zonnetje gezet. De wielrenner betreedt het podium op de Grote Markt, nadat hij heeft meegefietst met zijn eigen toertocht.

Foto: Aangeleverd (credits: Cor Vos)

Etappeoverwinning

De renner van Trek-Segafredo zette een wereldprestatie neer door solo over de finish te komen tijdens de 15e etappe van de Tour de France. Op dertig kilometer van de finish ontsnapte hij bij zijn medevluchters en werd hij niet meer ingehaald. Zo behaalde Mollema in Le-Puy-en-Velay de mooiste overwinning uit zijn loopbaan.

Bauke Mollema kijkt zelf erg uit naar de Bauke Mollema Tocht, ook wel fandag. “Ik heb er echt heel veel zin in. Zeker omdat de start/finish dit jaar in hartje Groningen is op de Grote Markt en ook na deze overwinning. Ik heb ontzettend veel reacties gekregen op mijn tourzege.”

Organisator Le Champion verwacht dat de Grote Markt in Groningen vol gaat stromen met fans. Voor wielrenners is 6 augustus tevens een uitstekende kans om met tourheld Bauke te fietsen tijdens de jaarlijkse Bauke Mollema Tocht. Je kunt kiezen om 65, 110 of 165 km te fietsen door Mollema’s trainingsgebied. Mollema: “6 augustus wordt voor mij een dag om samen door te brengen met de fans en tegelijk een mooie route te fietsen door Groningen.”

Voorinschrijving sluit dit weekend

Zet Bauke in het zonnetje en fiets mee! De online voorinschrijving sluit maandag 24 juli via www.baukemollematocht.nl. Dan geldt het voordelige tarief, je naam staat op het stuurbordje en je kunt sneller van start. Online na-inschrijven is vervolgens mogelijk t/m 3 augustus. Late beslissers kunnen ook op de dag zelf een stuurbordje bemachtigen op de Grote Markt. Houd de website in de gaten voor het tijdstip van de huldiging. Als je niet meefietst, ben je natuurlijk ook van harte welkom om samen met Bauke Mollema een feestje te vieren in het centrum van Groningen.


Voor meer wielernieuws kun je ons volgen op Facebook en Instagram, maar met een abonnement op WIELRENBLAD ben je verzekerd van het laatste nieuws, de vetste routes en de mooiste verhalen bij jou thuis op de mat!

 van