29-06-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

BBB AutoTank Mudcap – Review

Waar kijken we naar? 

De BBB AutoTank Mudcap is een bidon met modderkapje. 

BBB AutoTank Mudcap Bidon

Waarom is dit tof? 

In het voorjaar rijden in Nederland heeft zo zijn charmes. De eerste zonnestralen prikken tussen de bomen door, een tussentijds kopje koffie kan al buiten worden genuttigd en modderplassen maken gestaag plaats voor drogere trails. Die plassen zorgen dat je fiets en daarmee ook je bidon vaak onder de modder zit. Een slokje dorstlesser of water gaat dan vaak gepaard met de bijsmaak van aarde of klei. De BBB Autotank Mudcap is voorzien van plastic dopje dat het mondstuk beschermt tegen dit soort fratsen. Het mondstuk zelf heeft een zelfsluitsysteem, wat drinken makkelijker maakt: je hoeft deze niet eerst met je tanden open te trekken. De bidon heeft een inhoud van 550 milliliter en is dankzij de ruime opening makkelijk schoon te houden. 

Wat vonden wij van de BBB AutoTank Mudcap? 

Persoonlijk houden we wel van die modderige smaak, maar mocht het niet je ding zijn: het kapje werkt naar behoren. We kregen het kapje wel onmogelijk met een hand los. Navraag bij BBB leerde dat dit ook niet mogelijk was, je hebt er twee handen voor nodig. Een voor de dop, een om de bidon vast te houden. Daar hebben we zelf een hack op bedacht: wanneer de bidon nog in de houder zit, kun je wel met een hand het dopje losmaken. Vervolgens pak je ‘m uit de houder, drink je je drankje en wanneer je hem terugzet sluit je de modderkap weer. Oké, iets omslachtiger, maar je hebt dan geen moddersmaak in je mond. De drinktuit zelf geeft snel en veel water, wat fijn werkt. De BBB AutoTank Mudcap wordt zowel in doorzichtige als zwarte uitvoering geleverd en ziet er tof uit. 

Voor wie is het? 

Voor iedereen die wel houdt van mountainbiken in en door de modder, maar dit liever niet inneemt. 

Info 

bbbcycling.com 
Prijs € 12,95 (750ML) 


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van