BBB Cycling Adaptsystem

BBB Cycling brengt onder het motto let’s go bikehacking een reeks oplossingen bedoeld om van elke fiets een bikepackmonster te maken. De verzamelnaam is Adaptsystem en onze eerste gedachte bij de meeste items was: hoe kan het dat dit niet al veel langer bestaat?

Het uitgangspunt van de serie is feitelijk om het maximale uit je bidonhouder-bevestigingspunten te halen. De basis wordt gevormd door de in drie maten leverbare Adaptrail, die je in plaats van je bidonhouder bevestigt. Vervolgens monteer je je bidonhouder aan de Adaptrail, zodat je bijvoorbeeld ruimte creëert voor een frametas op een cyclocrosser, bidonhouders zitten hierop immers niet zo laag als op een gravelbike. 

Maar er is meer! Je kunt op de Adaptrail ook de StrapPlate monteren, een brede, stroeve klittenband die je middels een montageplaat bevestigt. Daarmee kun je vervolgens een drinkfles, reserve-buitenband of een set tentstokken naast je bidonhouder vastmaken. Er is ook een Dualmount, waarmee je twee bidonhouders naast elkaar kunt monteren. Dat is bijvoorbeeld handig op de voorvork van een gravelbike met bevestigingspunten op de vorkpoten, want je kunt dan opeens vier bidons aan je vork hangen. Tot slot is er de Haulermount, waarmee je middels klittenband juist montagepunten voor een bidonhouder creëert, op andere dan de gebruikelijke plekken.  

Het systeem is als geheel bijzonder doordacht, zo wordt er bij elk item precies de juiste lengte boutjes geleverd, dit voor een soepele montage. Ook de bevestigingssleuven waarmee je de positie van de Adaptrail traploos kunt aanpassen zijn slim, net als de manier waarop de langere Adaptrails mede door tie-wraps op hun plek worden gehouden. Zo voorkom je dat de bevestigingspunten in het frame onnodig zwaar worden belast. Douze Points voor Adaptsystem uit het land der bikepackers. 

€ 17,95 (Adaptrail maat S) 

Meer informatie over de Adaptrail lees je op BBB Cycling website!


Deze Buit staat in het laatst gepubliceerde magazine: Wielrenblad #2 2021. Deze kun je bestellen in de Soul Webshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van Wielrenblad!

 van