18-03-2022 - Nieuws, Wielrenblad

BBB Cycling StrikeDuo 1200 Review

De BBB Cycling StrikeDuo 1200 Combo in het kort: goed geprijsde verlichting set met slimme bediening.

De BBB Cycling StrikeDuo 1200 Combo Getest

De BBB Cycling StrikeDuo 1200 Combo wordt geleverd met het Signal-achterlicht en de BLS-179 afstandsbediening. Wat meteen opvalt: de hoogwaardige afwerking. De BBB Cycling StrikeDuo 1200 Combo is in zijn geheel van aluminium en is niet gelakt maar geanodiseerd. Wat er mooi uitziet en degelijk moet zijn bovendien. BBB Cycling heeft de rubber strap tevens voorzien van een klikverbinding, dit is een beetje dubbelop. Wel gaat los klikken nog sneller en is de lamp een stuk compacter dan wanneer je hem met strap en al verwijdert. Een nadeeltje is dan weer dat de lamp vrij hoog boven het stuur uitsteekt. Onze lamp werd geleverd met de BLS-99 GoPro-mount (9,95 euro), die een ideale combi met de meegeleverde afstandsbediening vormt. Als je de lamp ondersteboven onder de out front-mount van je fietscomputer monteert, hoef je namelijk niet te tasten naar de knop en kun je je handen aan het stuur houden. Op deze manier ben je ook van de strap op je stuur af. De koplamp heeft zeven standen: Boost, High, Standard, Low, City, Flashand Day Flash.

BBB Cycling StrikeDuo 1200 Combo
BBB Cycling StrikeDuo 1200 Combo

Bediening

BBB Cycling heeft goed nagedacht over de bediening van BBB Cycling StrikeDuo 1200 Combo, want de flitsstanden zijn alleen toegankelijk door twee keer kort achter elkaar op de knop te drukken. Hierdoor hoef je niet steeds door de knipperstanden heen als je van stand wisselt. Helemaal ideaal is dat je de lamp in base-mode kunt zetten, waarin alleen de standen van 1200 en 250 lumen nog werken. In combinatie met de afstandsbediening kun je zo doen de via een druk op de knop wisselen tussen ‘dimlicht’ en ‘grootlicht’. De accu gaat in de 250 lumen-stand 8,5 uur mee. De 1200 lumenzijn in de praktijk meer dan voldoende, je kunt er zelfs offroad prima mee uit de voeten. Het Signal-achterlicht blinkt ook uit wat betreft de makkelijke bediening: je zet hem aan door er op te drukken, wat zelfs rijdend met handschoenen aan een makkie is.

Een slimme set, designed in Holland.

Pluspunten

  • Slimme bediening van beide lampjes
  • Afstandsbediening meegeleverd
  • Alleen de koplamp kost€ 79,95 (BLS-171)

Minpunten

De lampjes hebben verschillende kabels nodig (USB-C/micro-USB)

De prijs is €109,- en de BBB Cycling StrikeDuo 1200 Combo is verkrijgbaar op www.bbbcycling.com.


De BBB Cycling StrikeDuo 1200 Combo staat in Up/Down #5 2021, oftewel de special Lets Ride Bikes. Een special waarin de werelden van Wielrenblad en Up/Down Magazine samen komen! Lets Ride Bikes 2021 is te bestellen in de Soulwebshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk AppVoor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van