09-12-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

BBB Maestro Mips Review

BBB is een Nederlands merk dat voorheen vooral opviel door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De laatste tijd valt het merk echter ook op met producten die stylish genoemd mogen worden. Dat geldt zeker voor deze BBB Maestro Mips-helm, die ontworpen is om een goed compromis tussen ventilatie en aerodynamische prestaties te bieden. Hiertoe heeft de helm een HaloGuard-constructie, die eigenlijk fungeert zoals de wapening van gewapend beton. Die is grotendeels onzichtbaar, op de grote ‘dwarsbalk’ bovenop na, maar zorgt dat de openingen relatief groot kunnen zijn zonder dat de helmconstructie er zwakker door wordt. 

BBB Maestro Mips Review

Die stevige constructie heeft zijn prijs, want als je de BBB Maestro Mips oppakt voel je meteen dat het niet de lichtste in zijn soort is. Dat geeft wel een stuk meer vertrouwen dan een helm die zo licht als een veertje is. Ook de afwerking van de helm is erg degelijk, het EPS-schuim is aan de onderzijde rondom netjes afgedekt ter bescherming en de afgeronde vormen zorgen dat de helm tegen een stootje kan, zonder dat er uitsteeksels kunnen beschadigen. De BBB Maestro Mips is lekker aerodynamisch natuurlijk, mede dankzij de compacte afmetingen van de helm. Nieuw is dat de Maestro nu ook leverbaar is met het Mips-systeem, wat zorgt dat het binnenwerk kan roteren ten opzichte van de buitenschaal en zodoende energie absorbeert bij een val. 

Bij het dragen van de BBB Maestro Mips valt op hoe prettig de draaisluiting aan de achterzijde werkt en ook de (antibacteriële) padding is erg comfortabel. Bovendien is deze uitneembaar en wasbaar. Zoek je een degelijke, veilige en comfortabele allround helm, dan biedt de Maestro Mips bakken met waar voor zijn geld. Tip: hij is ook leverbaar in een uiterst stijlvolle two-tone rode uitvoering. 

Prijs €129,95
bbbcycling.com


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van