03-01-2020 - Nieuws, Wielrenblad, Tips & Tricks

Getest: BBB Nanostrike Combo

Het combinatiesetje van BBB Nanostrike Combo valt op door de uitstekende prestaties gezien de geringe omvang en gewicht. Het setje weegt samen slechts 125 gram en dus heb je niet het idee dat je je fiets onnodig verzwaart. Daardoor kun je het probleemloos op je fiets zetten voor het geval een training uitloopt of gewoon continu gemonteerd laten. Desondanks is de lichtopbrengst absoluut vergelijkbaar met lampen die gemaakt zijn om hele trainingen in het donker af te werken. Je kunt probleemloos flink doorrijden op een onverlichte weg zonder het gevoel te hebben dat je te weinig ziet. Volgens de handleiding houdt de Nanostrike koplamp het in de felste stand twee uur vol en dat lijkt zelfs wat voorzichtig ingeschat, het lampje hield het in ons geval langer vol. De temperatuur zal hier een rol in spelen. De ‘gereedschapsloze’ bevestiging is in een handomdraai gedaan en je kunt het lampje uit de houder nemen om het op te laden met micro-USB. Een indicatie van de resterende batterijduur mist helaas, wel gaat de lamp automatisch in de knipperstand zodra hij dit nog twee uur vol kan houden. Zo kom je altijd zichtbaar thuis. De afwerking is uitstekend, het aluminium huis en het gebruikte kunststof voelen prettig en duurzaam aan, maar de lampjes zijn dan ook niet gratis.

Het Signal achterlicht heeft een geniale feature: de rubberen bedieningsknop zit aan de achterkant. Hierdoor kun je het lampje activeren door er tegenaan te drukken, met als enorme voordeel dat je het heel simpel tijdens het fietsen aan kunt zetten. Daarom hoef je het niet al aan te zetten als je bij daglicht vertrekt, of te stoppen om het knopje te bedienen. Het weegt bijna niks, is desalniettemin goed fel en de accu gaat 2,5 tot 31 uur mee, afhankelijk van de lichtstand.

Prijs: € 69.95

Meer informatie over de BBB Nanostrike Combo? Klik dan hier.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van