22-02-2016 - Nieuws, Wielrenblad

BBB TITHON Helm: waardering voor aerodynamica en ventilatie

De aerodynamische helm van BBB Cycling, de Tithon, heeft de Design & Innovation Award van de Taipei Bike Show gewonnen. De Tithon won een award voor de unieke combinatie tussen aerodynamica en ventilatie. De jury waardeerde met name de poging om het ventilatiesysteem te verbeteren. De conclusie uit het juryrapport: “De Tithon is stijlvol en zit goed in elkaar.”

Door de speciale samenwerking met de gesponsorde World Tour ploeg van BBB Cycling, FDJ, en de Technische Universiteit (TU) Delft, kwam de Tithon tot stand. De helm werd ontwikkeld, omdat de renners van FDJ behoefte hadden aan een dichte aerodynamische helm die wel goed blijft ventileren. Met de feedback van deze profrenners en de hulp van de TU Delft ontwikkelde BBB Cycling de Tithon.

https://www.youtube.com/watch?v=umOFLEpu0W8

Door het grote egale oppervlak beschikt de Tithon over sublieme aerodynamische eigenschappen, maar tegelijk blijft de ventilatie goed door de grote luchtgaten aan de voorkant van de helm. Daar stroomt lucht binnen via twee grote frontale gaten en een kleiner ventilatiegat aan de onderkant vlak boven de ogen. Via drie luchtkanalen wordt de koele lucht over het hoofd geleid naar de achterkant van de helm waar de lucht de helm verlaat. Het resultaat is een snelle helm, die goed blijft koelen in de meest warme omstandigheden. Voor meer informatie over de Tithon helmen kun je terecht op de website van BBB.

De Taipei Bike Show Design & Innovation Award wordt ondersteund door het gerenommeerde iF International Forum Design GmbH en de award wordt uitgereikt aan BBB Cycling tijdens de Taipei Show die plaatsvindt van 2 tot 5 maart 2016.

BBB_Tithon_Wielrenblad

 van