30-09-2013 - Surfen, Nieuws

Beach Cleanup een groot succes

‘Ik had er schoon genoeg van’, zegt surfer Martijn van Hoek. ‘Lege bierblikjes, vieze peuken en verzopen schoenen zijn slechts voorbeelden van wat er aan verloren schroot voorbij drijft tijdens surfsessies in Zandvoort. Je kunt er naar kijken, je kunt er van balen of.. je kunt er iets aan doen. En dat is precies wat we vandaag gedaan hebben’, aldus de initiator van de beach cleanup bij The Spot in Zandvoort.

Samen met wat goede vrienden sloot Martijn het zomerseizoen vandaag af door het strand schoon te maken. In een uur tijd haalden ze bijna 100 kilo vuilnis op en maakten ze 500 meter strand schoon. Al het zwerfafval werd van het strand geplukt: van flessendop tot handschoen en van visdraad tot parasol. Vuilnis wat anders in de zee terecht gekomen zou zijn.

‘Onvoorstelbaar hoe mensen zo veel troep achter laten op het strand en men niet het besef heeft dat het allemaal in de zee terecht komt. Jammer genoeg waren we maar met zn achten vandaag, kun je nagaan hoeveel we gedaan hadden kunnen hebben als we met meer waren geweest. Hopelijk zijn we volgende keer met meer en, belangrijker: krijgen toeristen, dagjesmensen, watersporters en andere zee- & natuurgenieters het besef om propjes, peuken, lege blikjes, vuilniszakken, en autosturen in de vuilnisba te gooien, in plaats van op het strand!!’

 van