02-06-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Beaumont gaat voor wereldrecord!

De Schotse avonturier Mark Beaumont gaat een aanval doen op het huidige wereldrecord. In 2008 reed hij de wereld al eens rond in 194 dagen maar dit keer heeft hij zijn zinnen gezet op een doel van 80 dagen. Meer dan twee keer zo snel dus!

Op zondag 2 juli begint Beaumont in Parijs. De rit bedraagt in totaal 28.968 kilometer en voert hem door 14 landen. Per dag zal Beaumont vier sessies van vier uur rijden. Dit komt neer op circa 386 kilometer per dag, om uiteindelijk na 80 dagen terug te keren in Parijs. Het huidige record staat op naam van Nieuw-Zeelander Andrew Nicolson. Hij wist de tocht af te leggen in 123 dagen. Mocht het Beaumont lukken, verpulvert hij het wereldrecord dus met 43 dagen!

“Dit is mijn ultieme uitdaging, iets waar ik tijdens mijn eerdere fietsreizen van de afgelopen twee decennia naartoe heb gewerkt”, zegt Beaumont. “Met de generale repetitie ‘Around Britain’ achter de rug kan ik met veel vertrouwen aan mijn trip ‘Around the World’ beginnen. Ik hoop dat ik met dit avontuur mensen inspireer en vertrouwen geef om te doen waartoe ze in staat zijn. Ik wil de grenzen van het menselijk uithoudingsvermogen opzoeken en op deze manier bewijzen dat wat in eerste instantie onmogelijk lijkt écht mogelijk is.”

BeaumontWR80Artikel

Nederlands succes

Lukt het de 34-jarige Beaumont om de wereld rond te fietsen in een nieuw Wereldrecord, betekend dat ook een beetje Nederlands succes. Beaumont legt zijn helse avontuur namelijk af op een speciaal ontworpen KOGA. Pieter Jan Rijpstra van KOGA is erg blij en trots op de samenwerking met Beaumont. Daarnaast heef Rijpstra vertrouwen in de recordpoging van Beaumont.

De Route

Via Polen, Lithouwen, Rusland en Mongolië zal Beaumont in Peking uitkomen. Waarna hij vervolgens via de westkust van Australië naar Brisbane (oostkust) zal trekken. In Nieuw-Zeeland vervolgt Beaumont de trip met de derde ‘leg’ van het avontuur. Zijn laatste traject zal hem van Anchorage (VS) leiden tot het Canadese Halifax, om vervolgens via Lissabon terug te keren naar Parijs.

Benieuwd waar Mark zich vanaf 2 juli aanstaande begeeft? Mis niets en volg hem op de speciale site! Voor meer wielernieuws kun je altijd terecht op onze Facebook-pagina en Instagram

 van