02-10-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Belangrijke mededeling – Lazer helmen

LAZER SPORT NV (“LAZER”) heeft geconstateerd dat bepaalde fietshelmen van het type BLADE, MAGMA, ELLE en JADE, verkocht vanaf januari 2015, in sommige gevallen niet door de roll-off -test komen zoals vereist door de CE-normen. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat het kinbandje van de helm bij een val loslaat. Dit probleem doet zich voor bij alle maten van de hieronder genoemde CE-helmen.

Tot nu toe zijn er bij ons geen incidenten bekend en wij beschouwen het veiligheidsrisico als zeer laag. Maar omdat sommige producten niet voldoen aan de CE-normen, heeft LAZER vrijwillig besloten tot een terugroepactie van de betreffende helmen in de landen waar de roll-off -test verplicht is. Of de norm van toepassing is in uw land kunt u terugvinden op onze website www.lazersport.com. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw LAZER-dealer voor meer informatie.

Het gaat alleen om de volgende modellen van LAZER helmen:
BLADE: identificatiecode LZB-08, CE-maten XS, S, M, L, XL
ELLE: identificatiecode LZB-08, CE-maten S, M
MAGMA: identificatiecode LZB-08, CE-maten XS, S, M, L, XL
JADE: identificatiecode LZB-08, CE-maten S, M

De andere helmen van LAZER hebben dit probleem niet. De helmen waar het om gaat zijn verkocht in diverse kleuren. De naam van het model, de identificatiecode en de maat kunt u vinden op een witte sticker aan de binnenkant van uw helm.

Heeft u een van deze helmen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de winkel waar u de helm heeft aangeschaft. U krijgt daar kosteloos een andere helm. De helm die ter vervanging wordt aangeboden, wordt verkocht onder de naam BLADE+ en MAGMA+ en is voorzien van een nieuw kinbandje dat wel voldoet aan de norm. Deze helmen zijn CE gecertificeerd en hebben een code eindigend op “081” en “181”.

Consumenten die twijfelen of hun LAZER helm onder de terugroepactie valt, wordt geadviseerd de helm te laten controleren bij hun dealer.

Onze excuses voor het ongemak. Heeft u vragen? Ga dan voor contactgegevens en meer informatie naar de website van LAZER: www.lazersport.com.

Het team van LAZER

 van