14-11-2012 - Skiën, Nieuws

BElgië vs Nederland op de big air schans

Op 9 en 10 november was de VW BIG AIR in Antwerpen, de enige officiële wedstrijd van de FIS Wereldbeker Snowboarden dit seizoen in Europa. Het werd een absoluut topevenement.

Dit unieke sportevenement was bovendien gratis, en dus mocht de VW BIG AIR maar liefst 25.000 toeschouwers verwelkomen op 9 en 10 november. Zij kwamen luidkeels de 51 deelnemers uit 14 landen aanmoedigen. Deelnemers springen over een reuzeschans en maken acrobatische figuren in de lucht. Speciaal voor deze gelegenheid werd aan de Waagnatie een schans gebouwd van maar liefst 39 meter hoog!

BE vs. NL
Na de eerste trainingen stond een duel tussen België en Nederland op het programma. Een fantastisch freestyle duel tussen twee landenteams met elk 10 skiërs en snowboarders. Uiteindelijk trokken de Belgen met 11-9 aan het langste eind. Na een spannend begin werd het 4-4, daarna kwamen de Belgen 6-4 voor. In de regen zijn de Belgische freestylers er dan in geslaagd om na een spannende tussenstand van 9-9 het laken naar zich toe te trekken met 11-9.

Lees in de volgende White het verslag van Wilko Mostert die mee deed aan de wedstrijd!

 van