09-09-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Belgisch feestje bij Benelux kampioenschap mountainbike

Afgelopen weekend werd het Benelux Kampioenschap verreden op een aantrekkelijk parcours in Zoetermeer. Bij de Elite Heren was de dominantie van de Belgen al vanaf de start overduidelijk toen Kevin van Hoovels meteen de leiding nam en deze in het vervolg van de wedstrijd niet meer afstond. Vervolgens ontstond er een intense strijd om de andere podiumplaatsen, wat uiteindelijk leidde tot een tweede plaats voor Tom Meeusen. Met een derde plaats voor Bart de Vocht was het Belgische feest uiteindelijk compleet. Hans Becking was met zijn zesde plek uiteindelijk de beste Nederlander in het klassement.

Bij de vrouwen lag het initiatief in eerste instantie nog wel bij de Nederlandse rensters. Nederlands kampioene Anne Terpstra wist namelijk een kleine voorsprong op te bouwen tot zij in de derde ronde last kreeg van kramp. Vervolgens wist Belgisch kampioene Githa Michiels de wedstrijd te winnen na een rustige start. Anne Terpstra en Laura Turpijn maakten het podium compleet.

In de wedstrijd bij Junioren Dames was er voor de Nederlandse toeschouwers gelukkig wel wat te juichen, Sophie von Berswordt uit Alkmaar won voor Marlo Koevoet en Eva Maria Palm.

 

 

 van