11-07-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Ben jij een mountainbiker die wel van een sportieve uitdaging houdt?

Ben jij een mountainbiker die wel van een sportieve uitdaging houdt en iets wil  doen voor een goed doel? Dan is de Nicaragua Volcano Challenge iets voor jou! Tijdens deze negendaagse sponsor mountainbiketocht fiets je ruim 350 kilometer door de schitterende binnenlanden van Nicaragua. Je maakt kennis met een wereld die normaal voor toeristen verborgen blijft. Je logeert in het familiehuis van WereldOuders en ontmoet de kinderen waar WereldOuders zich voor inzet. Zo ervaar je zelf waar je sponsorgeld naartoe gaat. De eerste twintig deelnemers hebben zich ingeschreven, waaronder SBS6 Hart van Nederland presentatrice Evelien de Bruijn.

DSC_4949

Pittige tocht, prachtig doel
De reis (van 23 november tot en met 1 december 2013) voert langs meren en vulkanen over prachtige single tracks en uitdagende zwarte paden. Mede door de hitte en de hoge luchtvochtigheid is dit een pittige uitdaging. Omdat er voor alle deelnemers een speciaal trainingsprogramma is gemaakt, kan ook de minder ervaren mountainbiker meedoen. Iedere deelnemer haalt voorafgaand aan de reis €3500 sponsorgeld op voor het familiehuis en de projecten van WereldOuders in Nicaragua. Ook bij het werven van sponsoren krijgen deelnemers advies en ondersteuning. Het bijzondere van de reis is dat je zelf ervaart wat het werk van WereldOuders inhoudt. Tijdens het bezoek aan het familiehuis, zie je met eigen ogen dat jouw bijdrage daadwerkelijk een verschil betekent in het leven van voorheen kansloze kinderen.

IMG_2631 2

WereldOuders in Nicaragua
Nicaragua is een van de negen landen waar WereldOuders structurele hulp geeft aan thuisloze kinderen. Ze worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging, ook scholing en een vakopleiding krijgen. Er is zelfs de mogelijkheid te gaan studeren. Jongeren blijven aan WereldOuders verbonden totdat het zelfstandige volwassenen zijn. Alleen op deze manier hebben ze echt een kans op een goede toekomst waarmee ze zichzelf en hun samenleving versterken. De ‘familiehuizen’ waar de kinderen en jongeren wonen, zijn in werkelijkheid grote stukken land met verschillende huizen, scholen, landbouwgrond en vaak ook een bakkerij en een kliniek.

DSC_4722

Informatiebijeenkomsten
Geïnteresseerd? Er worden regelmatig informatiebijeenkomsten gehouden. Hier hoor je alles over het werk van WereldOuders, de reis, de voorbereidingen en het werven van sponsoren. Neem voor meer informatie of vragen contact op met Leonie de Lorijn via 035-6264578 of leonie@wereldouders.nl. Zie ook www.volcanochallenge.nl voor alle informatie en ervaringen van oud deelnemers.

Feiten op een rijtje
– Sponsor mountainbiketocht
– Voor beginners en gevorderden
– Van 23 november tot en met 1 december 2013
– Je logeert o.a. bij de kinderen in het familiehuis van WereldOuders
– Met voorbereidende fiets clinics en workshops
– Max 50 deelnemers
– Gemiddeld 70 km per dag
– Kosten deelname: €1600 en inschrijf fee: €50
– Sponsorbedrag per deelnemer €3500

 van