10-06-2021 - Snowboarden, Nieuws, Skiën, Nieuws

Ben jij er klaar voor om sneller en soepeler te boarden?

Niemand wil een schokkerige of ruwe run. De afdalingen waar je van droomt zijn dynamisch en smooth. Geïnspireerd door de afgeronde bodemcontouren van surfboards, zijn 3D Contour Bases ontworpen om elke run soepeler en elke bocht moeiteloos te maken door de weerstand van de boardtips te verminderen. 3D Contour Bases verbeteren het glijden en drijven, waardoor je sneller en met een betere doorstroming kunt boarden. Geselecteerde Jones-splitboards hebben nu 3D-contourbasissen. Deze modellen bieden geavanceerde boardprestaties in variabele sneeuwcondities in de backcountry.

Free friction snowboarding

Next level technologie

Geïnspireerd door de afgeronde bodemcontouren van surfboards, zijn 3D Contour Bases ontworpen om elke run soepeler en elke bocht moeiteloos te maken door de weerstand van de board tips te verminderen. 3D Contour Bases verbeteren het glijden en verbeteren het drijfvermogen, waardoor je sneller en met een betere doorstroming kunt rijden.

Free friction snowboarding

Hoe werkt het?

Het midden van het bord is volledig vlak. De afschuining van de lepel begint bij het contactpunt en neemt geleidelijk toe naar de toppen van het bord. De afschuining is het meest gedefinieerd aan het einde van de nose en tail. Dit is om de weerstand en het vastlopen van de rand te verminderen.

Bij het boarden op een vlakke ondergrond is de afschuining van de lepel aan de randen niet ingeschakeld, maar het helpt wel om sneeuw soepel weg te leiden van de neus van het board. Als je een bocht begint te maken, helpt de afschuining van de lepel je om het bord soepel op je egde te rollen met minder wrijving en randweerstand. In het midden van een bocht houden camber en Traction Tech je op je rand in het midden van het board, terwijl de schuine kant van de lepel het “ploegeffect” van je nose- en tailranden vermindert.

Meer lezen over 3D Contour Bases? Klik dan hier!


Word abonnee van Soul Magazine zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel hoeft te missen. De nieuwe uitgave van Soul is ook los te bestellen via de Soul Webshop of in de betere boekhandels. Volg Soul Magazine op Facebook en Instagram!

 van