16-10-2013 - Surfen, Nieuws

Benelux Kampioenen Golfsurfen Bekend

Afgelopen weekend vond tijdens O’Neill Jackpot in Scheveningen het Benelux kampioenschap golfsurfen plaats. De achtenveertig beste surfers uit de Benelux namen het tegen elkaar op voor de eer en een totale prijzenpot van vijfduizend euro.  

Om te zorgen dat de wedstrijd in optimale condities gehouden kon worden, werkte de organisatie met een wachtperiode van in totaal vijf weekenden in september en oktober. Afgelopen woensdag was het dan zover en kregen de deelnemers groen licht voor het laatste wachtweekend. Met de beste Nederlandse voorspellingen in het vooruitzicht, was het wachten zeker de moeite waard om een mooie finale neer te kunnen zetten.

Het deelnemersveld uit Nederland en België was vanaf de start erg aan elkaar gewaagd. Er werd een grote strijd verwacht tussen nationaal kampioenen Pascal van der Mast (NL) en Mathias Vanoverbeke (BE), maar helaas werd Mathias in de kwartfinale uitgeschakeld. Dit gaf de Zeeuwse van der Mast de ultieme kans om er met de titel vandoor te gaan. Pascal liet in de finale met subliem surfen de Hagenezen Marijn Bouwmeester (tweede plaats) en Daniel Spaans (vierde plaats) en de Westlander Kaspar Hamminga (derde plaats) al snel achter zich, en nam uiteindelijk de felbegeerde titel mee naar huis.

Bij de vrouwen vond de strijd in de finale plaats tussen Julie Lauwers (BE) en Mirna Boelsma (NL). Julie heeft het afgelopen jaar aan diverse internationale wedstrijden deelgenomen en deze ervaring heeft haar waarschijnlijk een extra duwtje in de juiste richting gegeven, want zij wist hier in Scheveningen de Benelux-titel op haar naam te zetten. Julie werd op de voet gevolgd door Mirna Boelsma (tweede plaats), Dominga Valdes (derde plaats) en Julia van Rooij (vierde plaats).

Al met al was het een zeer geslaagd evenement en kan de organisatie terugkijken op een succesvol resultaat. Organisator Michael Schmitz: “Het is tof om te zien hoe het niveau de laatste jaren is gestegen. Door middel van een Benelux kampioenschap willen wij het beste uit de talenten halen en ze een opstap naar het internationale niveau bieden. Het is dan ook super belangrijk om surfers hun grenzen continu te laten verleggen. Ze zijn er nog lang niet! Hopelijk mogen wij in de toekomst een surfer uit de Benelux in de wereldtop mee zien draaien. Wij willen de sport de komende jaren flink stimuleren en hebben hierin nog een hoop werk te verrichten. Dit is een leuke missie, die zeker zal slagen. Dat is puur een kwestie van tijd”.

 van