02-03-2012 - Snowboarden, Nieuws

BEO donderdag slopestyle finals

Gister werden de Men’s en Women’s Slopestyle Finals gereden tijdens de Burton European Open, Laax. De condities waren perfect en het niveau van de riders lag erg hoog.

Bij de heren waren het de Finse riders die de top beheerde. Zo behaalde Aleksander Ostreng de eerste plaats, gevolgd door Roope Tonteri, Peetu Piiroinen en Ville Paumola. Ostreng’s behaalde tijdens zijn derde run een score van 90.80. Hiermee wist hij zich te upgraden van de derde naar de eerste plaats, wat hij zelf amper kon geloven: “It was a big surprise, actually,” zegt hij. “That was fun, for sure. I didn’t expect it at all. I guess we’ll have a few beers tonight.”

Wat misschien nog wel een grotere verassing was, was dat Mark McMorris – die twee keer goud won (Slopestyle en Big Air) tijdens de Winter X Games 2012 – de vijftiende plaatse behaalde. Sebastien Toutant, een andere favoriet, finishde zevende nadat hij viel aan het einde van zijn eerste twee runs en een teleurstellende score behaalde in zijn final run. De Belg Seppe Smits deed het daarentegen een stuk beter. Hij wist de vijfde plaats te behalen.

Bij de dames wist ze het weer voor elkaar te krijgen… De Amerikaanse Jamie Anderson behaalde de eerste plaats van de Slopestyle Finals. Met een score van 91.98 na haar eerste twee runs wist ze met haar derde run te eindigen op 93.58. Haar derde run bestond uit een backside tailslide op de top van de rail section, een frontside 360 naar backside 540 in de Step Up Step Down section, een Cab 720 tail grab en een switch backside 540 indy grab en een backside lipside naar frontside 360 out.

Jamie Anderson: “It’s so beautiful out here in Laax,” Anderson said. “It’s so inspiring to be out here riding with everybody.”

Rukajärvi zette een score van 81.80 neer na haar derde run en behaalde de tweede plaats. “It went really well,” zegt Rukajärvi in een interview na de competitie. “I’m stoked about my last run.”

Resultaten Men’s Slopestyle:
1. Aleksander Ostreng (NOR)
2. Roope Tonteri (FIN)
3. Peetu Piiroinen (FIN)
4. Ville Paumola (FIN)
5. Seppe Smits (BEL)
6. Janne Korpi (FIN)
7. Sebastien Toutant (CAN)
8. Emil Ulsletten (NOR)
9. Torgeir Bergrem (NOR)
10. Stale Sandbech (NOR)

Resultaten Women’s Slopestyle:
1. Jamie Anderson (USA)
2. Enni Rukajärvi (FIN)
3. Isabel Derungs (SUI)
4. Spencer O’Brien (CAN)
5. Cilka Sadar (SLO)
6. Sina Candrian (SUI)
7. Kjersti Ostgaard Buaas (NOR)
8. Silje Norendal (NOR)

[youtube id=”uXAY4oC-dxk” w=”630″]

[youtube id=”Vad7t5lCBR4″ w=”630″]

 

Vandaag vinden de Halfpipe Semi-Finals plaats van 10:15-15:00uur. Wil je dit live zien? Ga dan naar redbull.tv

 van