13-06-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Beste sprinters ter wereld vechten titanenstrijd uit in Ster ZLM Toer

Met een proloog in Goes gaat woensdag 15 juni de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk van start. In de wedstrijd, die vijf dagen later op zondag 19 juni in Boxtel eindigt, testen veel renners zich nog een laatste keer met het oog op de Tour de France. Marcel Kittel, André Greipel, Dylan Groenewegen, Wouter Wippert en Nikias Arndt behoren tot de absolute wereldtop in de sprints en doen allen mee. Met onder andere ook Niki Terpstra, Tom Boonen en Taylor Phinney op de deelnemerslijst is de koers volgens velen misschien wel beter bezet dan ooit.

Het valt inmiddels bijna een traditie te noemen dat de beste sprinters ter wereld naar de Ster ZLM Toer komen om de puntjes op de i te zetten voor de Tour de France. De vijfdaagse etappekoers door het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen leent zich daar ook uitstekend voor. Na de proloog in Goes liggen er op donderdag in Oss en vrijdag in Buchten kansen voor de sprinters. Een dag later kan in de etappe Verviers-La Gileppe alvast een gooi worden gedaan naar de eindzege, waarna in Boxtel de kans op een nieuwe sprint groot is. 

Etappeschema Ster ZLM Toer – Grote Prijs Jan van Heeswijk 2016:

Woensdag 15 juni:           1e etappe              Proloog Goes

Donderdag 16 juni:           2e etappe              Oss – Oss

Vrijdag 17 juni:                  3e etappe              Buchten – Buchten

Zaterdag 18 juni:              4e etappe              Verviers – La Gileppe

Zondag 19 juni:                5e etappe              Someren – Boxtel

ZLM Verzekeringen is sinds 2011 hoofdsponsor van de Ster ZLM Toer. Belangrijke doelstelling van ZLM is om hun naamsbekendheid in Brabant te verhogen.

Naast de Ster ZLM Toer is ZLM verzekeringen ook hoofdsponsor van de ZLM Tour. De enige Nederlandse wedstrijd die meetelt voor de “UCI Nations’ Cup under 23”, met aanstormende wielertalenten die we in de toekomst mogelijk gaan terugzien in de Ster ZLM Toer. Nationale selecties vanuit de hele wereld meten hun krachten met elkaar en de altijd aanwezige wind in Zeeland. De ZLM tour vindt altijd plaats op de tweede zaterdag van april.

banner wielrenblad nieuwsbrief

 van