28-10-2013 - Surfen, Nieuws

Beste surffilms worden vertoond tijdens Surf City

In november presenteert Melkweg Cinema tijdens Surf City een aantal van de beste surffilms. Zo zullen de legendarische klassiekers Morning of the Earth en Crystal Voyager vertoond worden. Daarnaast zullen ook twee nieuwe, award-winnende documentaires vertoond worden: Storm Surfers en Surfing and Sharks. Het gehele programma kan je vinden in de onderstaande flyer of check even de site van het event.

Surfcity Header

– Storm Surfers: dit is een avontuurlijke documentaire over twee Australische vrienden die met behulp van een weerspecialist op zoek gaan naar stormen in de Grote oceaan om daar de grootste en gevaarlijkste golfen ter wereld te bedwingen.

– Surfing and Sharks: deze film laat zien hoe om te gaan met de sterke kaken van moeder natuur. Oftewel die van de ‘Great Whites’. Drie surfers delen hun persoonlijke ervaringen met deze dieren tijdens van het surfen op hun favoriete spots aan de prachtige oostkust van Zuid-Afrika, met de grootste concentratie witte haaien ter wereld. Het verhaal wordt aangevuld met bevindingen van onderzoekers en milieu activisten.

– Morning Of The Earth: is een productie uit 1971 en gaat over een groep surfers die in spirituele harmonie met de natuur hun eigen surfboards maken en op zoek gaan naar de beste golven in Australië, Bali en Hawaï.

– Crystal Voyager: is een klassieker uit 1975 en één van de meest succesvolle Australische surffilms die vertelt over de zoektocht van surfer George Greenough naar ongerepte golven in Californië. De slotscène is een 23 minuten durende surftrip gefilmd vanuit het perspectief van een dolfijn met het nummer ‘Echoes’ van Pink Floyd als soundtrack.

 van