Sigma Rox 4.0 – Review

In het kort: een zeer betaalbare fietscomputer met gps. Sigma blijft op de kleintjes letten en introduceerde onlangs enkele betaalbaar trainingsapparatuur. Deze ROX 4.0 is de middenmoter in het gamma, met een uiterst schappelijke vanaf-prijs van 89,95 euro. Hij is er ook in combinatie met een hartslagmeter voor 129,95 euro of in de geteste ‘sensor’-uitvoering in combinatie met hartslag-, snelheids- en cadanssensor voor 189,95 euro. Middenmoter of niet, voor je geld krijg je nog steeds meer functies dan we hier op kunnen noemen. Meer dan 30 stuks.

Voor de fanatieke trainer

De doelgroep van de ROX 4.0 is de fietser die fanatieker wil trainen, zijn data uitgebreid wil loggen, maar die geen behoefte heeft aan meer dan basale navigatiefuncties. Navigeren kan bijvoorbeeld door de ROX 4.0 te koppelen aan de Komoot-app. Die vervolgens turn-byturn de richting weergeeft in het display. Geen kaartnavigatie dus, maar op zich werkt het zonder kaart prima. Wel moet je in geval van verwarring soms even je telefoon erbij pakken om overzicht te krijgen.

Display functies

Het 2,4 inch display is voorzien van een backlight en doet prima werk qua afleesbaarheid. De datavelden kan je zelf indelen. Rechtsboven in het scherm zit een rode cirkel waarin trainingsdata naar keuze kan worden weer- gegeven, voor snelle afleesbaarheid. Na koppeling met je smartphone worden notificaties van je telefoon netjes weergegeven in beeld. Een hoogtepuntje is de barometrische hoogtemeter, die nauwkeurige registratie van je klimritten mogelijk maakt.

Is de ROX 4.0 voor jou?

De ROX 4.0 maakte geen misstappen en had een prettig lange accuduur, maar als je meer dan sporadische behoefte hebt aan navigeren en je de meerprijs wilt betalen, dan is de tevens geïntroduceerde ROX 11.1 Evo waarschijnlijk een betere keuze.

+ Uitstekende (prijs en) kwaliteit + Compleet met alle sensors

 Navigeren soms behelpen

Prijs € 189,95
Voor meer informatie over de Sigma Rox 4.0 ga naar sigmasport.com


Wil je voortaan geen review meer missen? Wordt dan snel abonnee van Wielrenblad! 

 van