08-11-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Beukers Bike Weekend boordevol sportief fietsnieuws!

Alweer voor het 20e jaar wordt er op zaterdag 18 en zondag 19 november door Beukers Bike Centre uit Petten een RACE en MOUNTAINBIKE SHOW georganiseerd. Zowel zaterdag als zondag zullen door meewerkende fabrikanten en importeurs de nieuwste snufjes op fietsgebied getoond worden.

Fietsmerken zoals Cannondale, Storm (oa strandbikes), Bianchi, American Eagle, Colnago, Giant, Scott, Trek en Cervelo zijn er met veel 2018 modellen, maar ook bekende merken als Mavic en 9thWave (wielen), Shimano (de nieuwste onderdelen), GripGrab (oa hand- en overschoenen), Mio (fietsnavigatie) en Wahoo (trainers) zijn aanwezig op deze, voor de kop van Noord Holland, unieke show voor de sportieve fietser. Ook kun je hier een gratis exemplaar van Wielrenblad en Up/Down scoren, zodat je alvast in de stemming kunt komen voor je volgende fietstochten!

American Eagle terug in de mountainbikewereld!

Op de Olympische Spelen van Atlanta 1996 schreef Bart Brentjens geschiedenis door de allereerste Olympisch mountainbike kampioen te worden…Op een American Eagle! En nu is dit merk terug, en hoe! Mede ontwikkeld door Bart Brentjens zelf, werden er dit seizoen al vele successen op behaald door zijn team, en nu ook te zien op de show!

Wordt “Zwiften” een nieuw werkwoord? Vanuit je huiskamer fietsen met deelnemers vanuit de hele wereld!

In je huiskamer een klim op fietsen tot 20%, of online tegen elkaar fietsen met tegenstanders vanuit de hele wereld? Het kan allemaal met bijvoorbeeld het online programma Zwift! Snelheid, hellingspercentage, maar ook het wattage zijn gekoppeld aan de videobeelden die je voor je ziet. Uitermate geschikt voor het virtueel online fietsen zijn de trainers van het Amerikaanse merk Wahoo. Probeer het zelf uit tijdens het Beukers Bike Weekend!

Koopjeshoek niet meer weg te denken

Regelmatige bezoekers weten het; tijdens het Bike Weekend zijn er zeer scherpe aanbiedingen. Topkwaliteit helmen, schoenen, kleding, banden en nog veel meer wordt er aangeboden tegen opruimingsprijzen.

Optimaliseer je positie op de fiets….
Als één van de eerste in de regio kun je bij Beukers Bike Centre nu ook een “aerotest” laten uitvoeren door middel van het Bioracer Aero systeem. Tijdens de test krijg je real time informatie over je frontaal oppervlak en je geproduceerde vermogen, en deze zie je dan ook veranderen tijdens positiewijzigingen op de fiets. Uitleg en demonstraties van deze test, maar ook van onze andere fiets- en zadelmetingen op de show!

Strandrace en jeugd mountainbikewedstrijd op zondag

Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland een strandcriterium georganiseerd die tevens mee telt voor het Noord Hollandse RaboTop klassement. Deze stond vorig jaar al gepland, maar door de extreme weersomstandigheden kon deze toen geen doorgang vinden. Het strandcriterium is ook uitermate geschikt voor diegene die ook het “wedstrijdgevoel” eens willen meemaken tijdens een niet te lange wedstrijd, en ook nog eens met een laag inschrijfgeld.

Ook voor de jeugd t/m 14 jaar is (o.l.v. WV West-Frisia), op het terrein van de Watersnip een mooi parkoers uitgezet waar zij de strijd met elkaar kunnen aangaan.Vanaf 9.45uur wordt er gestart met de jeugd, het strandcriterium gaat om 12.00uur van start. Spektakel verzekerd!

Wat en waar? 

  • ZATERDAG 18 & ZONDAG 19 NOVEMBER
  • Beide dagen geopend van 10.00-17.00
  • Gratis toegang
  • De locatie is recreatiepark “de Watersnip”, net buiten Petten, bij de rotonde
  • Voor meer informatie kun je terecht op de website van Beukers Bike Centre.
  • Nieuwsgierig geworden? Kom naar het Beukers Bike Weekend!

 van