10-02-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Bezoek het Shimano Experience Center in Valkenburg!

Het Shimano Experience Center: ontstaan vanuit de missie ‘Closer to Nature, Closer to People’. Een prachtige en unieke locatie waar de mens en de natuur centraal staan. Het is een plek waar het merk iedereen in aanraking willen laten komen met de wieler- en hengelsport. Of je nu beginnend of gevorderd mountainbiker, wielrenner of visser bent. Meer wilt weten over materialen, een nieuwe outfit nodig hebt of gezellig een kop koffie wilt drinken in de coffeecorner… het kan allemaal in het Shimano Experience Center!

Het Shimano Experience Center biedt je de mogelijkheid om in de omgeving de allernieuwste fietsen en hengels te proberen. Geniet van een dagje vissen aan de Shimano visvijver of trek erop uit met een van de nieuwste fietsen. Ook wanneer de weersomstandigheden niet helemaal mee zitten laat men je bij Shimano op indoor simulatoren ervaren hoe het is om te fietsen of te vissen!

Het testen is geen ‘klein rondje om de parkeerplaats’ maar een volledige ervaring compleet met fietsadvies, maataanpassing en technische uitleg, zodat rijders kunnen genieten van een heerlijke dag fietsen in de Limburgse heuvels. Dat is in lijn met het doel van de testvloot bij het Experience Center; consumenten de mogelijkheid te bieden om verschillende merken en soorten fietsen, op hun eigen manier, uitgebreid te kunnen testen.

Met mooie beklimmingen en afdalingen om racefietsen, gravelbikes of (e-)mountainbikes te testen, is het Shimano Experience Center een perfecte locatie voor potentiële fietskopers. Bovendien heeft het Shimano Experience Center een assortiment van meer dan 120 fietsen in meerdere maten beschikbaar om te testen. Sinds afgelopen jaar kun je naast Canyon, Cortina en Orbea ook Willier terug vinden, zoals we hier eerder schreven. Voor de test kan worden gekozen uit meerdere fietsroutes die starten en eindigen bij het Shimano Experience Center.

Om ervoor te zorgen dat al het testmateriaal in uitstekende staat is hebben ze een eigen werkplaats ingericht. Hier zijn de mechaniekers van Shimano druk bezig om de kwaliteit van onze fietsen en materialen te waarborgen! Uiteraard helpen zij je graag met al jouw technische vragen. 

Voor meer informatie over het Shimano Service Center kun je terecht op de website van het merk, of volg ze hier op Instagram.

 van