11-11-2020 - Nieuws, Wielrenblad

BH Bikes update het 750-gram Ultralight EVO frame met naadloze integratie

Het werd ontworpen om een voortrekker te zijn. Om de kracht van de fietser volledig te benutten. Een design gericht op efficiency, gemaakt om zo stijf en licht mogelijk te zijn. De BH Ultralight EVO brengt nu bedrading- en zadelpenklemintegratie naar een nieuw niveau, zonder zijn ongelooflijke gewicht van slechts 750 gram voor een medium maat frame op te offeren.

De BH Ultralight EVO is een welbekend model in de BH Bikes collectie. Een fiets die vooral werd ontworpen om te presteren. Het combineert een extreem licht frame met een hoge graad van stijfheid en het biedt nu een strakker, aantrekkelijker design dan ooit tevoren dankzij de volledig geïntegreerde bedrading van het stuur, de nieuwe verborgen zadelpenklem en verborgen steekassen.

Gebruik maken van het ACR-besturing, die met de G8 werd voorgesteld, laat 100% interne bedrading toe. Het wordt volledig verborgen vanuit het stuur, door de stuurpen en in het frame. Voor beide mechanische en elektronische schakeling. Een duidelijke verbetering, niet alleen in het uiterlijk van de Ultralight, maar ook wat betreft de aerodynamica. In dit nieuwe design wordt de zadelpenklem door een cradle-systeem geïntegreerd. Doordat deze zo strak is samengevoegd met het frame, biedt het een optimaal aandraaimoment. Dit betekent dat de 2021 BH Ultralight EVO zijn strakste design ooit heeft. De steekassen zijn een andere geïntegreerde component in de BH Ultralight EVO. De hendel wordt in de steekas verborgen, volledig verscholen, en kan zonder gereedschap losgemaakt worden.

BH Ultralight EVO

De essentie van het BH Ultralight EVO frame blijft intact. Een hoge-modulus carbon frame met Toray T1100G vezels and gedeeltes versterkt met op hoogte-gebaseerde carbonvezels, geproduceerd volgens BH’s eigen HCIM-technologie die imperfecties (zowel binnen als buiten) verwijdert. Het resultaat is een ultralicht frame dat enkel 750 gram weegt in de maat medium. Het gebruik van de BB386 EVO trapas, die 86.5mm breed is, brengt extra stijfheid, een sleutelfactor voor een zo efficiënt mogelijke overbrenging van kracht naar snelheid. De Ultralight maakt gebruik van de flat mount-standaard voor de remklauwen en zijn brede wieldoorgang laat banden tot 30mm breed toe.

BH Ultralight EVO

Op het gebied van de geometrie biedt de BH Ultralight een korte achtervork, een essentieel element dat een betere krachtoverdracht, een waar gevoel van wendbaarheid en de beste acceleratie mogelijk maakt. Met andere woorden: het is een hoogst responsieve fiets. Dit wordt gecombineerd met zijn compacte semi-sloping design, samenkomend om een top-level wedstrijd fiets te vormen die ideaal is voor de moeilijkste beklimmingen.

Wat betreft het uiterlijk van de fiets wordt elk model in 5 verschillende kleuren gemaakt, de breedste keuze die BH tot nu toe heeft aangeboden. Als klap op de vuurpijl wordt de BH Ultralight EVO voor het eerst deel van het BH Unique programma. Dit betekent dat jij het design van jouw BH kan personaliseren met 32.000 verschillende kleurencombinaties.

BH Ultralight EVO

De combinatie tussen het extreem lichte gewicht, optimale stijfheid en het persoonlijke design maakt de BH Ultralight EVO een perfect model om op de World Tour te strijden of om de meest-veeleisende routes en tochten aan te pakken. De collectie bestaat uit 4 verschillende afmontages en prijzen beginnen met €5.499.

Nog meer weten over deze nieuwe BH Ultralight EVO? Klik hier!


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van