BH introduceert een motorupgrade voor e-MTB’s

De iLynx serie was zijn tijd ver vooruit en bewijst nu dat BH’s inzet voor lichtgewicht e-MTB’s de juiste keuze was. Met meer dan tien jaar ervaring in de wereld van E-bikes is BH erin geslaagd een eigen motor te ontwikkelen die specifiek voor dit soort fietsen geschikt is. Lichtgewicht, compact en nu geoptimaliseerd om de duurzaamheid en weerstand te vergroten.

BH iLynx Trail

De BH iLynx Trail en BH iLynx Race volgen een duidelijk pad. Een E-bike realiseren die het gevoel geeft van het rijden op een conventionele fiets, door een uitstekende wendbaarheid te combineren met de kracht van een stille motor die het uiterlijk van de fiets nauwelijks verandert. De weg is vrijgemaakt voor een nieuwe generatie E-MTB’s, die klaar zijn om de grenzen van dit soort fietsen te verleggen.

Frames met de meest hoogwaardige technologie

Het uitgangspunt van beide modellen is zeer vergelijkbaar. Met een uiterlijk dat duidelijk is geïnspireerd op hun broertjes zonder motor, zijn de twee modellen gebaseerd op een carbon frame dat is gemaakt op basis van de Hollow Core Internal Moulding technologie. Welke ook wordt gebruikt in de top carbon modellen van BH. Een laag gewicht speelt een belangrijke rol in het concept van deze e-MTB’s. In zoverre zelfs, dat het BH iLynx Race frame slechts 2.065 gram weegt, wat een extra impuls geeft aan modellen die standaard slechts 16,9 kg wegen. In het geval van de iLynx Trail weegt het frame 2.200 gram. 

De BH iLynx Trail maakt nu ook gebruik van Ballistic carbonvezels, met een verbeterde schokbestendigheid om tegemoet te komen aan het agressievere rijgedrag waarvoor hij is ontworpen. Er is ook een versie met een aluminium frame, waarmee de instapprijs verlaagd kan worden en er een bredere prijsklasse kan worden aangeboden. Omdat de fiets meer wordt gebruikt in trails, heeft de fiets een Super Boost achteras van 157×12 mm, waardoor het achterwiel sterker is en het achterwiel meer speling krijgt. Dit betekent dat er banden tot 2,6″ gemonteerd kunnen worden. Dat zijn de twee punten (evenals de meer op zwaartekracht gefocuste geometrie in de iLynx Trail) die deze twee modellen van elkaar onderscheiden.

Elders delen ze veel technologieën. Beide fietsen hebben kabels die door het stuur worden geleid, wat zorgt voor een strakker design. Ze zijn uitgerust met het BlockLock-systeem dat de draaicirkel van het stuur beperkt tot 120º, zodat ze bij een val het frame niet beschadigen. Allebei hebben ze zadelpenklemmen die volledig in het frame zijn geïntegreerd. Daarnaast kan het multitool FIT-systeem worden geplaatst in de voorbouw.

Natuurlijk is het Split Pivot veersysteem verantwoordelijk voor het stuurgedrag van het achterwiel, met 150 mm of 140 mm veerweg bij de iLynx Trail en 120 mm veerweg bij de iLynx Race Carbon. Dit zijn opties om in al je behoeften te voorzien, voor gebruik op de weg of op de trailpaden. 

BH iLynx Trail

Uitgerust met de BH2EXMAG motor van de tweede generatie

De BH2EXMAG Gen2 levert een extra kracht die beide modellen de juiste ondersteuning biedt voor  in lichte e-MTB’s. De motor weegt slechts 2,1 kg, heeft een koppel van 65 Nm en de weerstand en duurzaamheid van deze motor van de tweede generatie zijn verbeterd om consistente prestaties te garanderen, ongeacht het gebruik.  

Beide fietsen zijn uitgerust met een geïntegreerde 540 Wh batterij en de optie om een extra 180 Wh XPro externe batterij toe te voegen. Deze Xpro batterij kan in de bidonhouder worden geplaatst met een automatische aansluiting en zonder extra kabels, waardoor de capaciteit wordt verhoogd tot 720 Wh. Genoeg voor een actieradius tot 175 km. De fiets heeft vier vooraf geconfigureerde ondersteuningsmodi, waaronder de Boost-modus die de uitgeoefende kracht verdrievoudigt. 

Een ander belangrijk kenmerk van het systeem is de iRemote control, met drie knoppen en een visueel indicatielampje waarmee het batterijniveau makkelijk gecheckt kan worden. De connectiviteit met de BH iConnect app geeft je toegang tot een uitgebreide reeks aanpassingsmogelijkheden en het systeem kan verbinding maken met Garmin toestellen en alle beschikbare informatie weergeven.

BH iLynx Trail en BH iLynx Race serie

De BH iLynx Trail serie bestaat uit zes modellen, drie met een carbon frame en drie met een aluminium frame. Het kunnen aanbieden van deze aluminium versie betekent dat de prijs van de BH iLynx Trail begint bij € 5.099,99. De twee laagst geprijsde modellen in het iLynx Trail gamma hebben een 140 mm veerweg, terwijl de rest van het gamma een 150 mm veerweg heeft. 

De BH iLynx Race Carbon serie bestaat uit drie modellen, allemaal met hetzelfde carbon frame, een 120 mm veerweg deze wordt aangeboden vanaf € 6.799,99. Alle modellen zijn standaard verkrijgbaar in vijf kleuren en kunnen worden aangepast via het BH Unique programma.

Klik hier voor meer informatie!


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Electrified E-Bike Magazine en volg ons op Facebook en Instagram!

 van