08-02-2023 - Mountainbiken, Nieuws

BH Lynx Race en BH Ultimate 2023: 19 XC Fietsen om aan alle behoeften te voldoen

BH zet de spotlight op haar MTB range, ontwikkeld voor XC gebruik. De BH Lynx Race als full suspension, en de BH Ultimate hardtail komen beiden in twee varianten:

In 2023 zal BH doorgaan met de modellen die gemaakt zijn voor cross country gebruik en endurance. De BH Lynx Race is een klasse apart in dit segment, maar de recent geupdate BH Ultimate, met haar extreme lichtgewicht frame van enkel 820 gram en een ongekend niveau van integratie is de fiets een paar stappen vooruit gegaan. Beide modellen hebben één ding gemeen: ze hebben allebei het podium behaald op het wereldkampioenschap XCO in 2022, dankzij David Valero.

Twee carbonsoorten

BH gebruikt nog altijd twee verschillende carbon layups., met het doel om ook pit te geven aan de competief geprijsde modellen. Zowel de BH Lynx Race als de BH Ultimate zijn beschikbaar in de EVO Carbon Layup (E-CL) of Performance Carbon Layup (P-CL). Het enige verschil tussen deze twee soorten carbon is het gewicht. De geometrie, de lijnen van de buizen en het prestatievermogen zijn identiek voor beide soorten.

Vanaf 2023 krijgen alle BH Lynx Race en BH Ultimate dezelfde naam, ongeacht het type carbon dat wordt gebruikt. Deze wordt beschreven in de specificities van elk model.

BH Lynx Race, nu met extra LT modellen met 120mm veerweg.

De BH Lynx Race range bestaat uit tien verschillende samenstellingen, waarvan vijf met E-CL carbon en vijf met P-CL carbon. De E-CL carbon frames wegen 1850 gram en de P-CL versie is erg competitief met haar 2050 gram.

In deze uitgebreide collectie zijn er nu meer modellen met LT in haar naam. Dit wordt gebruikt om te laten zien dat het een 120 mm veerweg betreft. Nu zorgen deze modellen voor het grootste aandeel met zes types in totaal. Dit weerspiegelt de laatste trends voor deze type fietsen. Dit was ook iets waarvan de BH Lynx Race al van was voorzien tijdens de laatste versie.

Het Split Pivot systeem van de Lynx Race blijft toonaangevend op het gebied van onafhankelijkheid tussen trapefficiëntie en veerprestaties. Eén van de sleutels tot David Valero’s uitstekende optreden en zijn podiumplaats in de meest uitdagende wedstrijden in de Wereldbeker.

BH Ultimate, vernieuwde versie nu ook in P-CL carbon

Na de komst van de nieuwe BH Ultimate vorig jaar, die alleen beschikbaar was in de E-CL carbon versie met een gewicht van 820 gram, is er nu een nieuwe BH Ultimate met P-CL carbon gelanceerd, waardoor de prijzen al beginnen bij € 2.099 voor de eerste complete fiets. De fiets heeft nog steeds alle kenmerken van de topmodellen, waaronder in het stuur geïntegreerde bekabeling, een geïntegreerde zadelklem, een stuurvergrendeling. Ook het gebruik van de SRAM UDH derailleurhanger en plat gemonteerde rem brackets zijn standaard.

Vernieuwde kleuren en kleuren aanpassen met BH Unique.

Als er iets is dat de nieuwe collectie aankondigt, dan is het wel de introductie van nieuwe kleuren. Standaard kun je kiezen uit vijf nieuwe esthetische afwerkingen voor de BH Lynx Race en nog eens vijf voor de BH Ultimate. Met deze nieuwe standaard kleuren is een nieuw dubbel kleurenpatroon geïntroduceerd voor de BH Lynx Race, ter vervanging van voorgaande ontwerp. De BH Ultimate fietsen krijgen de lichtste lakken, met de carbonstructuur welke zichtbaar is in het lakwerk.

Bovendien kunnen negen van de tien BH Lynx Race modellen en vijf van de negen BH Ultimate modellen worden aangepast met het BH Unique programma, welke zorgt voor talloze kleurencombinaties.

Check voor meer BH-modellen hier de website!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van