23-02-2022 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

BH bikes introduceert de nieuwe Ultimate EVO

Hardtail fietsen zijn in veel opzichten de essentie van mountainbike. De nieuwe BH Ultimate EVO combineert dat concept van pure MTB met de nieuwste technologie, met verbeteringen op aspecten als lichtgewicht, stijfheid en integratie.

BH bikes

Simpel, direct en effectief. Geen concessies aan het onnodige. Elke gram telt mee en elke millimeter van het frame moet een functie hebben. Een reden. Net zoals jij de grenzen van je fysieke mogelijkheden verkent, verkent de fiets de grenzen van weerstand en lichtheid. Jullie hebben beide een gemeenschappelijk doel: maximale efficiëntie

De nieuwe factoren

De nieuwe BH Ultimate EVO is even eenvoudig en doeltreffend als al zijn voorgangers. Net als de vorige versies, plaatst deze laatste incarnatie hem op het voorplan van de markt en blijft hij de norm bepalen wat geometrie en technologie betreft.

Het gewicht is een belangrijke factor voor elke stijve fiets die ontworpen is om competitief te zijn. De BH Ultimate EVO weegt liefst 820 gram, dankzij de Hollow Core Internal Moulding (HCIM) technologie. Dit zorgt ervoor dat in elk onderdeel van het frame precies de juiste hoeveelheid materiaal wordt gebruikt en dat er geen onvolkomenheden zijn in de uiteindelijke afwerking. Elke gram telt. De keuze voor Toray T1100G high modulus carbonvezels is eveneens van essentieel belang geweest om ervoor te zorgen dat de nieuwe BH Ultimate EVO opnieuw lichter is dan de vorige versie.

De verdeling van de lagen carbon en de vormen van de achterdriehoek en de zitbuis verhogen het vermogen om trillingen te absorberen en het carbon optimaal te laten presteren. Het meest opvallende kenmerk van het frame is echter de toegenomen stijfheid, vooral in het stuurbuisgebied. Dit is deels te danken aan het gebruik van volledig interne bedrading, die via het stuur met het ICR-systeem binnenkomt.

De nieuwe accessoire

Het frame van de BH Ultimate EVO maakt voortaan gebruik van een 31,6 mm zadelpen, om de zadelpenkeuzes uit te breiden met het toevoegen van een dropper post, een accessoire dat ook op XC-fietsen steeds populairder is geworden.

De SRAM UDH derailleurhanger is toegevoegd aan deze nieuwe versie en hij is nu voorzien van het Acros BlockLock stuurvergrendelingssysteem, dat bewegingen van het stuur tot 150º beperkt en uds voorkomt dat de bovenbuis beschadigd raakt bij een val. Hij maakt gebruik van een flat mount achterrembeugel en een 92mm press-fit trapas.

Dit is de snelste uitvoering. De agressiefste als het op het trappen aankomt. De meest explosieve. Elke pedaalslag wordt omgezet in pure snelheid. Er komt niets tussen jouw watts aan vermogen en het terrein. Telkens als je de bocht uitkomt, voel je weer de drang op de pedalen te gaan staan.

Integratie, ook een kenmerk van de BH Ultimate EVO

Integratie was in het verleden al het doel van veel van de nieuwe producten die BH op de markt bracht en dat blijft ook zo bij de nieuwe BH Ultimate EVO. Om te beginnen tillen de volledig geïntegreerde kabels de cleane look van het frame naar een hoger niveau. Dit wordt ook bereikt dankzij de nieuwe zadelpenklem, die volledig geïntegreerd is in de bovenbuis.

Maar daar houdt het niet op. De FIT multitool, die werd geïntroduceerd bij de nieuwe BH Lynx Race werd geïntroduceerd, wordt ook bij de BH Ultimate EVO meegeleverd. De eenvoudige, directe lijnen waar dit model al om bekend stond, zijn nu zuiverder dan ooit.

Bijgewerkte racegeometrie

Hardtails worden meestal tot het uiterste gedreven. Ze staan synoniem voor snelheid en efficiëntie. De BH Ultimate EVO was al de eerste fiets met een moderne geometrie om de prestaties in de afdalingen te verbeteren, maar zonder de race-essentie te verliezen die zo opgezocht is bij hardtails.

Hij blijft zich ontwikkelen en de geometrie verandert om hem op het scherpst van de snede te houden. De balhoofdhoek is veranderd tot 68º en het heeft een meer verticale zadelbuishoek, ingesteld op 75º, de perfecte hoek om een goede trappositie te bereiken. De reach is met 10 mm toegenomen in het medium model en de chainstay is liefst 420 mm. 29″ was tot voor kort een ondenkbaar cijfer en het is essentieel geweest om het gevoel van wendbaarheid te bereiken dat met deze nieuwe BH Ultimate EVO wordt nagestreefd.

De BH Ultimate EVO collectie is verkrijgbaar in 5 verschillende modellen (en maten S, M, L en XL) en voor prijzen vanaf 3.599 euro. Ze wordt geleverd met de mogelijkheid om het design ervan volledig te personaliseren via het BH Unique programma.

Prijs lijst

  • A9992 Ultimate EVO 9.9 S/M/L/XL €7,399,90 Klik hier voor meer informatie over deze fiets.
  • A9592 Ultimate EVO 9.5 S/M/L/XL €6,399,90 Klik hier voor meer informatie over deze fiets.
  • A9092 Ultimate EVO 9.0 S/M/L/XL €5,299,90 Klik hier voor meer informatie over deze fiets.
  • A8582 Ultimate EVO 8.5 S/M/L/XL €4,099,90 Klik hier voor meer informatie over deze fiets.
  • A8092 Ultimate EVO 8.0 S/M/L/XL €3,599,90 Klik hier voor meer informatie over deze fiets.

De nieuwe BH bikes fietsen en meer informatie is te vinden op de BH bikes website. Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van