14-03-2014 - Snowboarden, Nieuws

Bibian Mentel wint snowboardcross

Bibian Mentel heeft de gouden medaille gewonnen tijdens de Paralympische Spelen in Sotsji. Onze landgenote wist de overwinning te behalen tijdens de snowboardcross en is daarmee de tweede Nederlander die ooit een medaille wist te winnen tijdens de Paralympische Spelen. 

Bibian liet al tijdens de eerste runs zien dat zij de beste snowboardster op de cross was, met 1.00,18 zette ze verreweg de snelste tijd neer. Ze ging trouwens als favoriete van start aangezien zij eerder al de wereldbeker wist te winnen. Ook daarna was Mentel onbereikbaar voor haar concurrenten met een tijd van 58,89 in de tweede run en 58,54 in de derde run.

Met aftrek van de langzaamste run kwam zij uiteindelijk tot een gecombineerde tijd van 1.57,43 en eindigde ver voor de concurrentie. Hier kan je trouwens even de derde run van Bibian terug kijken, natuurlijk staan de andere runs ook op de website van de NOS.

Het zilver was ging naar Cecile Henandez Cervellon uit Frankrijk, de Amerikaanse Amy Purdy pakte het brons. Lisa Bunschoten, de andere Nederlandse snowboardster, eindigde op de zevende plaats. In de eerste run kwam ze ten val, maar toch wist ze nog de vijfde plaats te behalen. Ook in de tweede run eindigde ze met val als vijfde.

 van