17-12-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Bied op gesigneerde MET-Helmen van MTN Qhubeka

Helmenmerk MET biedt twee speciale helmen aan voor een veiling. De MET Rivale helm van Steve Cumming’s, die hij op had toen hij dit jaar de overwinning pakte in de Tour de France en de helm van Daniel Teklehaimanot, die hij op had tijdens de ritten waar hij de bolletjestrui droeg, worden vanaf vrijdag om 10.30 uur op Ebay geveild.

De opbrengst van de veiling zal worden gedoneerd aan het goede doel van Qhubeka, waar beide renners in het MTN Qhubeka team voor rijden. Qhubeka betekent in Nguni-taal “doorgaan”, “vooruitgang” en “verder gaan”.

De renners die rijden voor het MTN Qhubeba team, gaan net als elk ander team voor de winst, maar dienen daarnaast ook een maatschappelijk doel. In ruil voor gemeenschapszorg of goede resultaten worden dorpen voorzien van fietsen. Hierdoor gaan kinderen vaker naar school en kunnen ouders sneller werk vinden. Dankzij de inspanningen van het MTN Qhubeka team hebben inmiddels tienduizenden Afrikaanse ouders en kinderen hiervan kunnen profiteren.

Het doel van de veiling is om de laatste 98 van de 5000 fietsen van het project te financieren voor de Afrikaanse kinderen. De veiling op Ebay begint op vrijdag 19 december en eindigt op 25 september. Je kunt de veilingen hier en hier terug vinden.

MET_Helmet_2 MET_Helmet

 van