06-10-2020 - Kitesurfen, Nieuws

Big Air Kite Fest Tatajuba 2020 – Resultaten

Janek Grzegorzewski, gefeliciteerd met het behalen van de kroon op het allereerste Big Air Kite League-event in Brazilië!

Het doel van dit evenement was om de gemeenschap samen te brengen voor een geweldige tijd. Big Air Kite wilde een show neerzetten voor de toeschouwers, de kiters een kans geven om deel te aan deze wedstrijd en de omgeving zijn wel verdiende aandacht te geven. Tatajuba is echt geweldig voor big air, waardoor de kiters bijna elke dag in het seizoen 8m of 9m wind voor kiteloops krijgen. Met de registratie van de rijder op vrijdag en de wedstrijd in het weekend waren ze ervan overtuigd dat er genoeg wind zou zijn om de wedstrijd te varen. Er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar het elke dag 9 meter weer is.

Kiters uit heel Brazilië

Kiters uit heel Brazilië trokken naar het evenement, inclusief de beste talenten van het land en een handvol internationale deelnemers die momenteel in Brazilië zijn gevestigd.

De lagune bij Tatajuba is een geweldige locatie voor toeschouwers om te zien hoe de kiters alles gaven in het idyllische blauwe, vlakke water. Er waren in totaal 32 kiters bestaande uit 25 mannen en 7 vrouwen. Helaas moesten er veel mensen weggestuurd worden omdat er niet genoeg uren op de dag waren om nog meer heats door te laten gaan. Dit spreekt boekdelen over het enthousiasme voor Big Air in deze delen van Brazilië!

Kinderen in dezelfde heat als mannen

De kinderen reden in heats met de mannen. In eerste instantie werd dit als oneerlijk gezien, maar wij zagen het anders. We zagen het als een kans voor de kinderen om als nooit tevoren uitgedaagd te worden! Ze gingen de uitdaging aan! We zijn er zeker van dat met de juiste begeleiding, veel van deze rijders binnenkort internationaal zullen deelnemen aan Big Air-evenementen.

BAK is van plan om nog meer van deze events te houden. Je kunt meer informatie vinden over BAK op de website.


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van