07-04-2011 - Surfen, Nieuws

Big Wave World Champion: Jamie Sterling

De Big Wave World Tour voor de tweede jaar achtereenvolgens georganiseerd kwam ten einde in februari. Met een verschil van meer dan 1000 punten op de nummer twee werd EFX Performance big wave surfer Jamie Sterling als winnaar bekroond. Eind april zal Jamie Sterling in een ceremonie officieel worden bekroond als kampioen.

Foto: Tim McKenna

“In een competitie, zo afmattend als deze was, maakt elk voordeel een groot verschil” zei Sterling. “Mentale en fysieke vorm spelen een grote rol en EFX hielp mij om mijzelf scherp te houden.”

Sterling was vorig jaar nog genoodzaakt om langs de kant te zitten met een blessure. Hij gebruikte zijn tijd om notities te maken van ‘s werelds beste surfers die ‘s werelds grootste golven surfden. De combinatie van Sterling’s vastberadenheid om zijn come back te maken en zijn gretigheid om de kennis, die hij heb opgedaan tijdens zijn blessure periode, te gebruiken in zijn wedstrijden hielp hem tot zeer goede prestaties te leveren.

“Jamie’s samenstelling van strategie en daadkracht zijn vanzelfsprekend voor een constante prestatie en ranking in de top.” zei Jim Ruschman, president van EFX Performance. “EFX Performance is zeer vereerd met het hebben van Jamie Sterling in ons team. Dat wij een aandeel in een succes van zo’n groot atleet mogen hebben is fantastisch.”

 van