28-12-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Bij pech onderweg is een noodpakket nog niet zo gek

Daar sta je dan, in de berm met pech. Had je maar wat gereedschap en snacks meegenomen in je zadeltasje, achterzakje of ‘gereedschapsbidon’. Wat is handig om mee te nemen?

Tekst & foto: Rozanne Slik

pech-onderweg

Wat zien we op de foto?

Multitool: Kleine aanpassingen van de fietsafstelling zijn hiermee zo gedaan. Extra handig als er een kettingpons inbegrepen is, zodat ook een lekke ketting zo gerepareerd kan worden.

Minitool: Ga je wel een rondje fietsen maar blijf je dichtbij huis, dan kan je ervoor kiezen om een mini-multitool mee te nemen. Zo heb je de meest gangbare inbussleutels bij de hand maar neemt het minder plaats in beslag.

Slot: Tijdens een toertocht of koffierondje kan je het beste een slot meenemen om je tweewieler te beschermen. Vergeet het draad niet door je wielen te steken, want voor je het weet staat er alleen een frame op je te wachten als je bijgetankt bent.

Bandenlichters: Onmisbare hulp om zelfs de meest stugge band van de velg te krijgen.

Ziplock zakje: Erg handig om je telefoon, geld en ID kaart waterdicht in te bewaren. Een kaartje met telefoonnummer en adres gegevens voor in geval van nood kan je hier ook in kwijt.

Ontbijtkoek: Suikers voor de lange tocht

Koekje: Voor de lichte trek om erger te voorkomen

Energy gel: Mocht je er helemaal doorheen zitten kan een gel ervoor zorgen dat je net dat beetje extra energie krijgt, die je anders zou missen.

Bandje: Een bandje wisselen gaat een stuk sneller dan een band plakken. Vergeet niet het ventieldopje en het lekke bandje mee terug te nemen, zodat je het thuis kan plakken en het dopje kan weggooien. Tip: neem het bandje mee in de plastic folie waarmee het in de verpakking zat, zo blijft het een mooi compact pakketje.

Pompje: Een vereiste als je op pad gaat, niets is zo vervelend als ergens met een lekke band staat zonder een pompje. Handig: een pompje met een rubber verlengstuk geeft je iets de ruimte om de pomp te bewegen tijdens het pompen, waardoor het een stuk soepeler gaat.

Co2 patroon + houder: Alternatief voor een pompje, hiermee zet je de nieuwe binnenband binnen no-time op spanning. Verder is een tie-wrap altijd handig. Zo kan hij van pas komen wanneer de sensor van je teller losraakt. Los meegenomen of in een lus vastgemaakt aan je zadelbrug.

Wielrenblad_Bannertje

 van