27-07-2021 - Mountainbiken, Nieuws

Bike Alpin Pro 28+: MTB-rugzak met Aeroflex Control

De Bike Alpin Pro 28+ fietsrugzak combineert een royale hoeveelheid ruimte met een innovatief, verstelbaar draagsysteem. Afhankelijk van de rijsituatie kan de rugzak ofwel met een goed geventileerde rug of nauw tegen rug aan worden gedragen. Zijn doordachte indeling maakt hem tot perfecte partner voor lange dagtochten of meerdaagse tochten.

Bike Alpin Pro 28+

Komt de volgende situatie je bekend voor? Tijdens het inpakken voor een tocht door de Alpen heb je in je rugzak geen ruimte meer over. Wat nu? Bij de eerste lange beklimming verlang je er bovendien naar dat je toch liever dat goed geventileerde rugzakmodel had meegenomen en niet juist op dat gebied geld had bespaard. De Bike Alpin Pro 28+ is het antwoord op zulke uitdagingen. In deze rugzak is voor alles een plek dat op de lange tochten mee moet – en je krijgt toch voldoende ventilatie op de rug als het nodig is.

Veel ruimte voor lange rides

Een volume van 28 liter dat dankzij het gebruik van stretch-elementen nog vergroot kan worden, is voor een fietsrugzak een echte openbaring. De Bike Alpin Pro 28+ richt zich dan ook tot mountainbikers die grootse plannen hebben.

Zijn overzichtelijke hoofdvak biedt voldoende ruimte voor alles dat op een lange tocht mee moet. Het is opgedeeld in een hoofdvak voor algemene bagage en een schoenenvak en kan via een ritssluiting aan de onderkant worden geopend. Ook het aparte hydratievak heeft een extra opening, zodat ook tijdens de tocht de hydratiezak gemakkelijk kan worden gevuld. Daarbij komt nog een extern voorvak met geïntegreerd gereedschapszak, waarachter een kaarten- en documentenvak is verstopt. Het voorvak wordt gescheiden door stretch-elementen, waartussen windjack of vest kunnen worden opgeborgen. Verschillende kleine vakken, zoals de zijvakken van mesh of het door een ritssluiting afgesloten vak voor mobiele telefoon en waardevolle spullen, ronden deze alleskunner voor meerdaagse tochten af.

Duurzame productie

Het basismateriaal van de Bike Alpin Pro 28+ bestaat voor 50 procent uit gerecycled polyester. Dit product is met Eco Finish zonder fluorkoolstoffen (PFC) milieuvriendelijk waterafstotend gemaakt. Het VAUDE Green Shape-label staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product van duurzame en bluesign®-gecertificeerde materialen.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk opRidersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van