05-02-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Bikepacking, een van de fietstrends voor 2016

Een steeds grotere groep enthousiaste fietsers ontdekt bikepacking, met minimale bagage je mountainbike omtoveren tot een lichtgewicht alleskunner, en zo de paden waar je met een normale vakantiefiets niet kunt komen berijden.

Cosmic Sports is distribiteur van een van de eerste fabrikanten van Bikepacking accessoires van het uit Anchorage in Alaska afkomstige Revelate Designs.

Al sinds 2007 houdt deze firma zich bezig met het produceren van lichtgewicht tassen voor tweewielers. Revelate’s Eric Parsons is zelf een gepassioneerd fietsavonturier, en met zijn ervaring produceerde Revelate in eerste instantie fietstassen voor dagelijks gebruik, al snel gevolgd door een serie tassen bedoeld voor gebruik op de MTB, racefiets en fatbike. Door het out of the box denken, ontstond een lichtgewicht tassenlijn, die op een eenvoudige manier geproduceerd werd in de kelder van het appartement van Parsons. Inmiddels produceert Revelate een fraaie lijn functionele lichtgewicht tassen voor een grote groep Fatbikers, die zoeken naar kwalitatief hoogwaardige producten.

Tot op heden worden alle Revelate tassen in Alaska en Oregon geproduceerd, zoveel mogelijk gebruikmakend van lokale toeleveranciers van de materialen.

Check deze en nog veel meer Revelate designs op de website.

 van