Bikepark Mook powered by Specialized

In samenwerking met Specialized wordt er in Mook een bikepark aangelegd! Het bikepark haalt de flow trails en jumplijnen bekend van buitenlandse bikeparken naar Nederland! Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan de eerste twee lijnen. Om een derde lijn aan te kunnen leggen is een loterij opgezet met een dikke prijzenpot. Als hoofdprijs 3 custom ‘Soil Searching’ Specialized Enduro’s, waarvan er maar 20 zijn geproduceerd! Klik hier om de direct loten aan te schaffen.

Bikepark Mook

Aangezien beelden vaak meer zeggen dan vele woorden is in samenwerking met Specialized Soil Searching onderstaande video gemaakt, om een beeld te geven van het bikepark en de visie.

Al in 2013 waren er plannen voor een bikepark dat echter niet haalbaar bleek. Het vernieuwen van de MTB routes in het Rijk van Nijmegen bood een nieuwe kans. Het is gerealiseerd op een oude stortplaats waar een blauwe flowtrail met optionele rode lus, een zwarte jumplijn en een oefenterrein voor drop-offs is aangelegd. Dit zal uitgebreid worden met een derde lijn, wat de meest uitdagende lijn van het park zal worden. De blauwe flowtrail is een keuze lus voor de vernieuwde mountainbikeroute Mook die door de bossen van Mook en Groesbeek kronkelt. 

Bikepark Mook

Het bikepark is gerealiseerd door een groep vrijwilligers, onderdeel van de Stichting MTB Rijk van Nijmegen. Het bikepark heeft steun gekregen van verschillende sponsoren, zowel binnen als buiten de fietsindustrie. De loterij wordt mede mogelijk gemaakt door: Specialized, Shimano, Öhlins, Fox, Marzochi en Magura!

Bikepark Mook
Bikepark Mook Map

Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van