23-10-2019 - Mountainbiken, Nieuws

Billy Bonkers: Schwalbe’s nieuwe springtalent voor het Pumptrack WK 2019

Wanneer de wereldelite op 18 oktober in Bern (Zwitserland) voor het Pumptrack Wereldkampioenschap aantreedt, staat ook Billy Bonkers aan de start.

schwalbe Billy bonkers

Schwalbe’s nieuwste profiel voor Pumptrack, Dirtjump en Slopestyle heeft alles wat nodig is om te winnen: deze uiterst lichte band met 490 gram (26“, Performance Line) rolt niet alleen extreem licht, maar rijdt ook zeer speels en behendig. Tegelijkertijd biedt Billy Bonkers zijn rijder een goedmoedig rijgevoel bij landingen, zelfs na onbedoelde Tricks en sprongen. Zijn profielontwerp met maximale microvertanding vergeeft zelfs de grotere fouten die op zacht zand en op harde grond worden gemaakt.

Hij rolt het best bij een maximale luchtdruk van 5,5 bar, waarbij de hoge druk ook bescherming biedt tegen lekrijden. „De fijn verdeelde blocks vermeerderen het aantal gripkanten, terwijl de middenril het afrollen ondersteunt bij kleine ramps en de banden nog sneller maakt“, legt Carl Kämper uit, Schwalbe Product Manager MTB. Het resultaat: meer airtime. „Ik ben sneller en ik vlieg hoger.“

schwalbe billy bonkers

Billy Bonkers, de opvolger van de beproefde Table Top, is vanaf midden november in de maat 54-559 in drie versies verkrijgbaar bij de vakhandel: als draadband in de Active Line (50 epi) met K-Guard en Classic-Skin zijwand voor 18,90 euro en als 490 gram lichte vouwband in de Performance Line (67 epi) met Addix Compound en een zwarte of Classic-Skin zijwand voor 32,90 euro.

Ben je benieuwd naar onze review? Lees dan onze Schwalbe Billy Bonkers Review!

Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van