10-12-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Birzman Maha Flick-It Review

Birzman klinkt Duits maar dat is het niet, het is een Taiwanees merk. Net als Duitsers kunnen Taiwanezen verschrikkelijk goed engineeren en dat zie je aan hun line-up. Die bestaat voornamelijk uit prachtig, professioneel fietsgereedschap, maar ook uit hoogwaardige tassen en pompen in alle soorten en maten. Birzman’s producten hebben vaak namen die Amerikaans overkomen, om het nog wat internationaler te maken. Het werkt wel, want deze Birzman Maha Flick-It V spreekt door zijn naam al behoorlijk tot de verbeelding.

Birzman Maha Flick-It review

Dat is slechts ten dele terecht, want de Maha Flick-It V is Birzman’s instap-vloerpomp. Toch is hij netjes gemaakt, met een geborsteld aluminium schacht, kunststof voet en handvat en een enorme drukmeter, die daardoor uitstekend afleesbaar is. De Birzman Maha Flick-It V gaat tot 15 bar, mocht je het werelduurrecord op de wielerbaan willen aanvallen. Zijn naam ontleent hij aan de Flick-it pompkop. De vergrendeling daarvan werkt zoals we dat gewend zijn: hendeltje omhoog is vast, hendeltje omlaag is los. Wat wel bijzonder is, is dat hij maar een opening heeft, die geschikt is voor zowel Presta als Schrader (auto-) ventielen. Die laatste komt weinig meer voor, maar als er zich in de schuur ook een kinderfietsje of step bevindt, kan het zomaar handig zijn. Let op, doordat het een combinatie-kop is moet je Presta (race-)ventielen helemaal in de kop laten verdwijnen, anders komt er geen lucht door. Deze moeten hiertoe minstens 14 millimeter boven de velg uitsteken. Het pompen met de Birzman Maha Flick-It V gaat soepel en doordat de voet uit een grote driehoek bestaat, is de pomp lekker stabiel. Een setje reserve-rubbertjes voor in de pompkop wordt bijgeleverd.

Prijs €39,95
birzman.nl


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van