18-12-2013 - Windsurfen, Nieuws

Black Team Benelux Point-7 steunt Serious Request

Het Black Team Benelux vraagt surfers om in het kader van Serious Request in het weekend van 20-21 december samen van Medemblik naar Stavoren te surfen. Dit is een traject van circa 25 kilometer. Deelname geschied op eigen risico, maar de KNRM zal met een aantal boten de deelnemers begeleiden bij deze tocht. Deelname vanaf €25,- (naar eigen draagkracht), waarbij alle inkomsten ten gunste van Serious Request komen! Aanmelden kan via holland@point-7.com . We rekenen erop dat alle deelnemers in hun directe omgeving sponsoren vinden die op hun manier bijdragen aan een nog hoger inschrijfgeld.

De eerste €600,- hebben we al binnengehaald, maar dat moet natuurlijk meer worden. Doe dus mee aan deze mooie tocht en steun ondertussen het Rode Kruis! Voor updates kan je de Facebook-pagina van Point-7 in de gaten houden.

Al sinds 2004 is Serious Request van FM een van de succesvolste campagnes om het Rode Kruis te steunen in haar doelen. 3FM Serious Request 2013 vraagt aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan de gevolgen van diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.

Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging. Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. In 2013 staat het Glazen Huis in Leeuwarden.

 

 van