15-04-2011 - Skiën, Nieuws

Whistler Blackcomb

Het is 11 april 2011 in Whistler Blackcomb,  een mooie lentedag zou je denken. Het tegenoverstelde is waar, 25 cm verse sneeuw en -8 doen meer denken aan een mooie januaridag in het midden van de winter. Samen met 2 vrienden uit Europa, een uit Zwitserland en een uit Nederland hadden we een van de beste dagen van het seizoen terwijl het al lente is en het seizoen bijna voorbij is.

Eerst maar eens op de Whistler Blackcomb website kijken welke liften er open zijn aangezien hier alles eerst lawineveilig gemaakt moet worden, ook de offpiste runs. De liften in de alpine zijn nog niet open dus besluiten om eerst maar wat poeder te skien tussen de bomen. Al snel blijkt dat we te maken hebben met 35 cm in plaats van de aangegeven 25 cm. We skien wat lijnen tussen de bomen, droppen wat kleine pillows en cliffs voordat we richting de hogere liften gaan.

Aangekomen bij de zogenaamed glacierlift op blackcomb zien we een enorme rij met poederverslaafde skiers.  Uiteindelijk komen we boven en de sneeuw is diep en relatief licht voor Whistler! Geweldig! We skien meteen 3 runs door chutes en de bomen en de sneeuw is hier nog een stuk dieper dan in de bomen, zeker 50 cm. Gelukkig is het niet te zonnig en blijft de sneeuw licht en droog. Na een lange dag genieten we nog even na met een biertje en hopen we op nog een paar van dit soort dagen in april…..

Tekst: Tom van der Burg

 van