21-01-2013 - Kitesurfen, Nieuws

Boardchicks pushe niveau boardende dames

Sinds een aantal maanden zetten Riemkje Poortinga, Esther Jacobs en Eva de Koning zich in om het niveau van boardende dames omhoog te brengen. Hoe zij dat doen? Door middel van ‘Boardchicks’. Een nieuw, onafhankelijk platform voor en door meiden met een passie voor boardsports. Het platform brengt boardverslaafde meiden bij elkaar. Naast het opzetten van het platform organiseren zij geregeld trips en events voor en door Boardchicks.

Hoe is Boardchicks ontstaan?
Eva: Op surftrip in Marokko had ik het er met Riemkje over wat voor mooie trips we toch maken, maar dat niemand daar ooit iets van hoort. Terwijl het super gaaf is om te lezen over trips die andere meiden maken.Riemkje: De bladen staan vol met verhalen van rippende mannen, terwijl er minder aandacht wordt besteed aan chicks. Door het organiseren van trips, events en het maken van vette filmpjes willen we de Boardchicks stimuleren hun niveau omhoog te brengen. We zijn nog maar een paar maanden bezig, maar het animo is groot.

Jullie richten je op alle boardsports, van SUP’en tot longboarden, maar wat staat er voor de kitechick op het programma?
In september is er een Boardchicks Surffestival op het F.A.S.T. Surfdorp in Scheveningen. Tijdens het festival kunnen meiden zich verder ontwikkelen in hun eigen sport of een nieuwe boardsport uitproberen. Zo is er een tips & trick clinic gegeven voor chicks die op zee willen leren kiten. Ook is er voor de gevorderde kiters een waveclinic gegeven door wave addicts Suzanne Kuiper en Nina Moerdijk met testmateriaal van F-one. Het weekend daarna, op 29 september, is het Kitefestival op de Brouwersdam bij Beware Beach. Deze dag is gericht op meiden die willen freestylen, maar ook beginners zijn welkom voor een introductie clinic. Behalve de kiteclinics is er een vol dagprogramma en wordt het terrein uitgebouwd tot een festival waar alles draait om kiten.

Staan er nog trips op de planning?
In oktober zal er een trip zijn naar Marokko. Met een aantal chicks gaan we langs de kust van Marokko reizen om op zoveel mogelijk spots te surfen. Begin 2013 wordt er naar Zuid-Afrika afgereisd. Een land met genoeg winddagen, dus genoeg plezier en uitdaging voor de kitechicks. Tijdens deze trips worden er zoveel mogelijk beelden geschoten zodat er weer vette filmpjes gemaakt kunnen worden en er foto’s en verhalen van Boardchicks online en in de magazines verschijnen.

Waar kunnen we Boardchicks vinden?
Nu zijn we alleen nog via Facebook te vinden onder de naam Boardchicks. Vanaf eind september zullen we een eigen website krijgen via soulonline. Daar zijn dan ook onze filmpjes, events, verhalen en vette trips te vinden.

 van